X

50 de morţi în atentatele din apropierea unei şcoli pentru fete la Kabul

Bilanţul atentatelor cu bombă comise în apropierea unei şcoli pentru fete dintr-un cartier din Kabul, populat în majoritate de şiiţi hazara, s-a ridicat la 50 de morţi, a anunţat duminică Ministerul de Interne afgan, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Tareq Arian, a declarat presei că o maşină-capcană a explodat sâmbătă în faţa şcolii Sayed Al-Shuhada şi alte două bombe au explodat în momentul în care elevele panicate alergau afară.

Citește și : Zuzana Caputova evocă rolul armatei române în eliberarea Slovaciei în al Doilea Război Mondial

El a adăugat că peste 100 de persoane au fost rănite şi că majoritatea victimelor sunt eleve.

Exploziile s-au produs în cartierul hazara Dasht-e-Barchi, în vestul capitalei afgane.

Familiile au început duminică să înmormânteze victimele într-un loc situat în vârful unei coline cunoscută sub numele de ‘cimitirul martirilor’.

Atentatul nu a fost revendicat, dar preşedintele afgan Ashraf Ghani i-a acuzat pe talibani.

“Acest grup de sălbatici nu are capacitatea de a se confrunta cu forţele de securitate pe un câmp de luptă, aşa că atacă în schimb în mod barbar clădiri publice şi şcoli de fete”, a denunţat el într-un comunicat.

Citește și : Proteste la Porto împotriva summitului social al UE

“Talibanii se află în spatele acestor atentate. Ei au comis deja atacuri similare asupra unor instituţii şcolare în trecut”, a afirmat la rândul său purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

Talibanii au negat orice implicare, afirmând că nu au mai comis atentate la Kabul din februarie 2020, data la care au semnat un acord cu SUA ce a deschis calea pentru negocieri de pace şi pentru retragerea ultimelor trupe americane.

Tags: bombaDasht-e-Barchikabulscoli
Categorii: Știrile zilei