X

50 de protestatari anti-Netanyahu au fost arestaţi la Ierusalim – VIDEO

Poliţia a arestat 50 de suspecţi care ar fi fost implicaţi în ciocniri în timpul unei manifestaţii împotriva prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu marţi noapte la Ierusalim, a declarat miercuri dimineaţă un purtător de cuvânt, citat de dpa, potrivit agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt, suspecţii au atacat ofiţeri de poliţie şi jurnalişti.

Citeşte şi: Milos Jakes, ultimul lider comunist cehoslovac A MURIT la 97 de ani

Protestatarii au purtat torţe, au dat foc pubelelor şi au încercat să dărâme baricadele poliţiei, arată videoclipuri difuzate de poliţie şi mass-media. Poliţia a folosit tunuri cu apă împotriva demonstranţilor.

Protestul a avut loc în faţa reşedinţei oficiale a lui Netanyahu din Ierusalim şi mii de demonstranţi au cerut ca prim-ministrul să demisioneze.

Protestul a avut loc la o zi după ce poliţia a strâns corturile instalate de demonstranţii anticorupţie care protestează cu regularitate în faţa reşedinţei împotriva rămânerii la putere a lui Netanyahu în contextul în care acesta este acuzat de fraudă, încălcarea încrederii şi luare de mită.

Mai multe proteste au avut loc marţi în ţară, cu demonstranţi ultrareligioşi protestând împotriva blocării lor în cartierele ultraortodoxe şi activişti încercând să reînvie o mişcare de justiţie socială la Tel Aviv care s-a extins în ţară în urmă cu nouă ani. Cercetaşii israelieni au protestat de asemenea împotriva unei decizii a guvernului de a reduce finanţarea mişcărilor de tineret.

Citeşte şi: Populaţia lumii ar putea ajunge la 8,8 miliarde în 2100, cu mult sub aşteptări! România ar urma o depopulare masivă!

Pe lângă problemele sale juridice, Netanyahu se confruntă cu critici crescânde asupra gestionării crizei coronavirusului, în timp ce se luptă cu un al doilea val de infecţii.

Aproximativ zece mii de demonstranţi au ieşit pe străzile Tel Avivului sâmbătă, cerând despăgubiri pentru pierderile pe care le-au suferit din cauza ramificaţiilor economice ale crizei.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că cel puţin o persoană la acel protest avea coronavirus, a relatat Canalul 12 israelian. 

Tags: Benjamin Netanyahuierusalimisraelprotestetel aviv
Categorii: Sinteze