X

500 de hectare de pădure din Iran, mistuite de flăcări

Peste 500 de hectare au fost mistuite de flăcări începând cu 21 mai în incendii violente de pădure şi vegetaţie pe care pompierii încearcă să le ţină sub control în sud-vestul Iranului, a informat sâmbătă agenţia oficială IRNA, preluată de AFP, scrie agerpres.

Incendiile au afectat mai multe regiuni, din sudul munţilor Zagros până la graniţa provinciilor Khuzestan şi Kohgiluyeh şi Boyer-Ahmad, potrivit presei iraniene.

Citește și : Brazilia devansează Spania și urcă pe locul al cincilea în privinţa deceselor de COVID-19

Conform IRNA, incendiile au distrus 300 de hectare de pădure şi vegetaţie din sudul acestei ultime provincii şi 200 de hectare de regiuni împădurite în partea sa nordică.

Potrivit presei iraniene, lupta cu flăcările este dificilă din cauza reliefului foarte accidentat din regiune, focarelor numeroase şi a suprafeţei ample cuprinse de incendii.

IRNA a precizat că mai multe elicoptere ale armatei au fost mobilizate pentru a asigura transportul echipelor de intervenţie şi a evacua 175 de persoane.

Calificând situaţia drept ”catastrofă de mediu”, agenţia Tasnim a relatat despre animale care au fugit din calea flăcărilor (prepeliţe, capre de munte, şacali, mistreţi) şi se îngrijorează pentru supravieţuirea anumitor specii protejate.A

Citește și : Trump: SUA încetează relaţia cu OMS

Tags: flacariincendiipădurevegetaţieZagros
Categorii: Sinteze