52 de oameni au murit în arestul preventiv din Madagascar (Amnesty International)

Publicat:

Cincizeci şi două de persoane au murit în detenţie preventivă în Madagascar în 2017, din cauza unei paralizii a sistemului său judiciar, a anunţat marţi organizaţia Amnesty International, citată de AFP, potrivit agerpres.

Potrivit organizaţiei, 55 % din populaţia carcerală a marii insule din Oceanul Indian, respectiv 11.000 de persoane, aşteptau în octombrie 2018 să fie judecate, cu toate că multe dintre ele se confruntau cu acuzaţii de infracţiuni minore.


Citeşte şi: Trump a găsit scuza ideală: ‘Membrii unei bande şi persoane din Orientul Mijlociu se află în caravana migranţilor’

”Condiţiile deplorabile în care persoanele în detenţie sunt ţinute reprezintă în mod clar un tratament crud, inuman şi degradant”, se poate citi în raportul intitulat ”Pedepsit pentru că este sărac” şi care se bazează pe vizite efectuate în nouă instituţii penitenciare.

”Din cauza unei succesiuni de disfuncţionalităţi în lanţul penal malgaş, persoanele suferă în închisoare ani de zile până să fie judecate. În instituţiile penitenciare pe care noi le-am vizitat, un mare număr de deţinuţi încarceraţi de mult timp fără să fie judecaţi erau urmăriţi în justiţie pentru infracţiuni minore şi nonviolente. Un bărbat inculpat pentru furt de animale era ţinut în detenţie de trei ani şi jumătate”, a declarat Deprose Muchema, director al Biroului regional pentru Africa australă al Amnesty International.

În unele cazuri, copii stau în celulă cu criminali. Deţinuţii cei mai săraci care au cel mai puţin acces la ajutor judiciar sunt cei care au de suferit cel mai mult din cauza încarcerării lor, în particular femei şi copii.

Citeşte şi: O bombă a fost descoperită lângă locuinţa lui George Soros din New York

Amnesty International constată de asemenea că deţinuţii sunt ţinuţi în detenţie preventivă prelungită pentru infracţiuni minore, precum furt de găini, de telefoane mobile sau pentru contrafacere.

Tuberculoza este una dintre principalele cauze de deces în rândul deţinuţilor în Madagascar.

Potrivit unor deţinuţi, raţiile de hrană sunt insuficiente. O deţinută a declarat că porţia sa de hrană corespunzând unei mese poate fi ţinută într-un pumn.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a declarat la rândul său că un deţinut din doi suferă de malnutriţie moderată sau severă în Madagascar. În 2015, organizaţia raporta 27 de decese din cauza malnutriţiei în instituţiile penitenciare.

Madagascarul depinde puternic de ajutorul internaţional şi marea majoritate a populaţiei trăieşte în condiţii de sărăcie extremă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.