52 de migranţi de pe nava Lifeline pleacă din Malta în Franţa

Publicat:

Un total de 52 de migranţi din cei salvaţi de nava umanitară Lifeline, prinsă într-o dispută diplomatică, au plecat joi din Malta spre Franţa, a anunţat premierul maltez Joseph Muscat, potrivit dpa, transmite şi agerpres.

Transferul s-a făcut în baza unui acord ad-hoc între nouă ţări pentru repartizarea celor 320 de migranţi care au debarcat în Malta pe 27 iunie.


Citeşte şi: La fiecare trei zile, un militant al drepturilor omului este asasinat în Columbia

Nava MV Lifeline a andocat pe insula mediteraneană după un blocaj diplomatic de şase zile între Italia şi Malta, care a declanşat o nouă criză a migranţilor în UE.

Impasul a fost rezolvat după ce s-a convenit că migranţii vor fi distribuiţi între Franţa, Irlanda, Italia, Portugalia, Luxemburg, Olanda, Belgia, Norvegia şi Malta.

‘Împărţirea responsabilităţii şi returnările sunt posibile şi pot fi făcute într-un mod uman şi eficient’, a scris premierul maltez pe Twitter.

Citeşte şi: Lech Walesa se alătură protestatarilor din Polonia

Un purtător de cuvânt al guvernului său a declarat pentru dpa că nu este clar deocamdată câţi migranţi vor prelua celelalte opt state.

‘Reprezentantul fiecărei ţări va veni în Malta pentru a face o evaluare’, a indicat purtătorul de cuvânt.

Între timp, în Malta se reia joi procesul împotriva căpitanului de pe Lifeline, acuzat că nava a intrat în apele malteze fără a fi fost înregistrată legal sau a avea licenţă. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.