Verdict în Germania: Negaţionismul nu poate fi justificat prin invocarea libertăţii de exprimare

Publicat:

Negarea genocidului comis de nazişti contra evreilor nu poate fi justificat prin invocarea libertăţii de exprimare, a confirmat vineri justiţia germană, transmite AFP, potrivit agerpres.

Negarea genocidului contra evreilor comis de regimul naţional-socialist, subiect extrem de sensibil în Germania – unde fapta este pasibilă de cinci ani de închisoare -, ‘depăşeşte cadrul dezbaterilor publice şi constituie o problemă care afectează pacea publică’, indică într-un comunicat Tribunalul Constituţional german.


Citeşte şi: Americanii au descoperit ‘CÂRTIŢA’ din ambasada lor din Moscova

”Propagarea, în cunoştinţă de cauză, a acuzaţiilor a căror falsitate este stabilită nu poate constitui o contribuţie la libertatea de exprimare şi în consecinţă nu este acoperită de libertatea de exprimare”, a adăugat instanţa germană.

Tribunalul Constituţional a fost sesizat de către Ursula Haverbeck (89 de ani), care se prezintă ca o reprezentantă a ‘revizionismului istoric’, condamnată de mai multe ori pentru negarea Holocaustului.

Citeşte şi: Număr record de asasinate în Uruguay

Ultima sa condamnare datează din octombrie anul trecut, când Haverbeck a primit şase luni de închisoare după ce a declarat public, într-un restaurant din Berlin, că genocidul contra evreilor nu a existat niciodată, la fel cum nu au existat nici camere de gazare la Auschwitz.

Conform dovezilor istorice, aproximativ 1,1 milioane de persoane, dintre care 1 milion de evrei, au murit în perioada 1940-1945 numai în lagărul de la Auschwitz-Birkenau. În total, şase milioane de evrei au fost exterminaţi de regimul nazist între anii 1933 şi 1945.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.