550 de profesori vor controla lucrările de la BAC

Publicat:

550 de profesori vor controla lucrările de la BAC

Circa 550 de profesori vor evalua testele de bacalaureat în sesiunea 2024. Aceștia vor fi repartizați în 18 comisii republicane de evaluare, constituirea cărora a fost aprobată astăzi de Comisia Națională de Examene. Testele rezolvate vor fi verificate în patru centre republicane de evaluare din municipiul Chișinău, începând cu data de 4 iunie.

Citeşte şi: Ultimele date despre premierul împuşcat în Slovacia – Stiripesurse.md


Profesorii evaluatori au fost propuși de Organele locale de specialitate în domeniul învățământului, instituțiile de învățământ profesional tehnic (colegii/centre de excelență), instituțiile de învățământ superior. Componența numerică a fiecărei Comisii republicane de evaluare a fost stabilită în funcție de numărul testelor scrise la disciplina de examen și timpul destinat verificării testelor.

550 de profesori vor controla lucrările de la BAC

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, sesiunea de bacalaureat se va desfășura în perioada 4 – 21 iunie 2024. Pe 27 iunie, la centrele de bacalaureat vor fi afișate rezultatele din sesiunea de bază.

De asemenea, Comisia Națională de Examene a aprobat astăzi decizia referitoare la acordarea condițiilor speciale de examinare unor candidați care susțin examenele naționale de absolvire în anul curent.

Comisia a evaluat în total 83 de dosare depuse de candidați cu diferite tipuri de dizabilități, care urmează să susțină examenul național de bacalaureat sau examenele naționale de absolvire a gimnaziului. În majoritatea cazurilor, s-a solicitat mărirea cu cel mult 60 de minute a timpului destinat efectuării lucrării scrise pentru candidații cu deficiențe neuromotorii sau vizuale grave. De asemenea, în multe cazuri a fost solicitată acordarea mai multor condiții speciale de examinare (de exemplu: timp suplimentar, separarea de un grup mare sau desemnarea unui asistent individual).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore Două cutremure au avut loc în România, în zona seismică Vrancea, în noaptea de vineri...

BIOGRAFIE – Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite?

BIOGRAFIE - Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite? Când Keir Starmer a fost ales să conducă Partidul Laburist din...

Serviciul Vamal implementează un nou sistem computerizat de tranzit

Serviciul Vamal implementează un nou sistem computerizat de tranzit Serviciul Vamal a anunțat că au avut loc primele două operațiuni de tranzit în cadrul Noului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.