X

56.000 de migranți vor traversa Canalul Mânecii în bărci mici spre Marea Britanie în acest an

Autoritățile din Marea Britanie anticipează că 56.000 de migranți vor traversa Canalul Mânecii în bărci mici spre țărmurile sale în acest an, potrivit Reuters, informează mediafax.

Prim-ministrul Rishi Sunak a făcut din stoparea fenomenului din Canalul Mânecii una dintre prioritățile sale. Asta după ce numărul migranților care au ajuns pe coasta de sud a Angliei a crescut la un nivel record în 2022. Anul trecut au fost peste 45.000 de migranți, în creștere cu 500% față de ultimii doi ani. În acest an, peste 5.000 de persoane au ajuns în Marea Britanie prin Canalul Mânecii.

Citește și : Kim Jong Un ordonă lansarea primului satelit nord-coreean de spionaj

În documentele depuse în instanță ca parte a unui proces de la Înalta Curte din Londra, guvernul a anunțat că, începând cu luna martie, găzduiește peste 109.000 de solicitanți de azil. Aceștia stau în 48.000 în hoteluri și costă statul 6,2 milioane de lire sterline pe zi.

Autoritățile britanice se așteaptă că numărul migranților va crește și mai mult în următoarele luni.

„În mod semnificativ, numărul celor care au nevoie de sprijin este prevăzut să crească și mai mult. Planurile operaționale ale Home Office se bazează pe scenarii de până la 56.000 de sosiri cu ambarcațiuni mici în 2023”, se arată în document.

Citește și : Imperiul post-imperial

Imigrația a devenit o problemă majoră în politica britanică, iar în martie, guvernul a anunțat o nouă lege care ar interzice celor care sosesc în bărci mici să ceară azil. În paralel, autoritățile examinează alte soluții precum utilizarea bazelor militare sau a navelor pentru a găzdui solicitanții de azil.

Tags: canalul maneciilondramarea britaniemigranti
Categorii: Diaspora