57 de noi cazuri confirmate de COVID-19 într-o zi în China, record din aprilie

Publicat:

China a anunţat duminică 57 de noi cazuri confirmate de COVID-19, cel mai mare număr cotidian din aprilie, ceea ce întăreşte temerile privind un al doilea val epidemiologic în ţară, relatează AFP, potrivit agerpres.

Datorită unor controale stricte, purtatului de mască şi operaţiunilor de izolare, epidemia era sub control pe teritoriul Chinei, acolo unde a apărut noul coronavirus anul trecut, la Wuhan, în centrul ţării.


Citește și : Protestele antirasism de la Paris, perturbate de militanţi de extremă-dreapta

Însă un nou focar de contaminare a fost detectat în sudul Beijingului, la piaţa Xinfadi, care vinde în special carne, peşte şi legume. Descoperirea a dus la izolarea a 11 zone rezidenţiale din împrejurimi.

Ministerul chinez al Sănătăţii a precizat că din cele 57 de noi cazuri, 36 sunt infecţii locale înregistrate în capitală.

Alte două cazuri locale au fost raportate în provincia Liaoning (nord-est). Oficiali locali au declarat că aceste persoane au fost în contact cu noii pacienţi înregistraţi în capitală.

Sute de poliţişti şi membri ai poliţiei paramilitare, dintre care mulţi purtau măşti de protecţie şi mănuşi, au fost văzuţi sâmbătă de jurnalişti ai AFP în apropiere de piaţa Xinfadi.

Nouă şcoli şi grădiniţe de copii din împrejurimi au fost închise. Vineri, primăria din Beijing a amânat întoarcerea elevilor în şcoli primare şi a suspendat toate evenimentele sportive.

Vizitele în capitală ale grupurilor venite din alte provincii au fost suspendate sâmbătă.

Un reprezentant al pieţei Xinfadi a declarat pentru ziarul local Beijing News că virusul a fost detectat pe mese folosite la tăierea somonului importat.

Citește și : Oficiali ucraineni anunţă că s-a oferit mită în dosarul Burisma, dar neagă legătura cu Hunter Biden

Ca urmare, autorităţile sanitare au dispus o inspecţie la nivelul întregului oraş, vizând carnea proaspătă şi congelată, carnea de păsări de curte şi peştele, în supermarketuri, depozite şi restaurante.

Restul cazurilor confirmate anunţate duminică sunt persoane revenite în China din străinătate, conform Ministerului Sănătăţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la...

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului Un depozit ascuns în munți, într-un...

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: ‘Dușmanul nostru se află în altă parte’

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: 'Dușmanul nostru se află în altă parte' Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă miercuri că televiziunea rusă de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.