X

6 orașe interesante din SUA pe care le poți vizita în acest an

Te-ai gândit să planifici o vacanță în SUA? Îți va fi greu să te decizi unde să mergi, pentru că există atât de multe orașe absolut grozave acolo. Totuși, ar fi bine să încerci să profiți la maxim de câteva orașe și nu doar să le parcurgi rapid, pentru că vei pierde o bună parte din acțiune.

Nu știi de unde să începi? Mai jos vei găsi propunerile noastre pentru acest an:

Washington DC

Casa Albă, Congresul și Capitoliul sunt câteva dintre cele mai emblematice clădiri din SUA. Acestea se află în capitală, alături de numeroase muzee interesante precum Smithsonian, Galeria Națională de Artă, Musem of African-American Culture și Galeria Renwick. Îți trebuie câteva săptămâni doar pentru a vizita toate muzeele… Pe lângă asta, DC este renumit și pentru varietatea cartierelor, care sunt extrem de diferite. Unul dintre cele mai reprezentative este Georgetown; acolo vei găsi numeroase localuri celebre pentru a lua masa, cum ar fi „Clyde’s”, acolo unde seara vin să cânte formații de muzică live.

New Orleans

New Orleans este un oraș cu totul deosebit, care este cunoscut și sub titulatura de „capitala jazz-ului”. Prin urmare, cel mai evident lucru de făcut este să mergi la Preservation Hall pentru a asculta muzică de calitate. Apoi, vezi Oak Alley Plantation, Frenchmen Street și casa lui Hermann-Grima. Atunci când ți se va face foame, mergi la „Mother’s”, pentru că acolo, deși vei aștepta ceva la coadă în jurul prânzului, vei primi porții uriașe de mâncare delicioasă.

Nashville

Situat în nordul statului Tennessee, Nashville este unul dintre cele mai vii active orașe din SUA. Pe lângă faptul că este considerat ca fiind „orașul muzicii”, Nashville este un loc plin de creativitate, mâncare delicioasă și multă istorie. Odată ajuns acolo, ar trebui să vezi Ryman Auditorium și replica la scară naturală a Partenonului grecesc. Punctul principal de atracție este însă, fără îndoială, bulevardul Broadway, acolo unde vei găsi zeci de locații în care se cântă muzică live în fiecare zi anului.

Las Vegas

„Orașul Luminilor” este unul dintre cele mai distractive și inedite locuri de pe Pământ. O plimbare pe „Las Vegas Strip”, un bulevard de 6,8 km, este suficientă pentru a-ți da seama de ce principalul vector de imagine al statului Nevada este supranumit „capitala jocurilor de cazinou”. Acolo se găsesc peste 200.000 de aparate cu păcănele, așa că oferta este comparabilă cu cea din online. Dacă pe internet, operatorii tind să ofere rotiri gratuite ca o formă de recompensă pentru utilizatori și alte astfel de promoții, în cazinourile din Las Vegas, clienții pot primi băuturi, mâncare, bilete pentru diverse evenimente sau chiar cazare gratuită la hotel. În plus, în apropierea orașului pot fi vizitate și alte obiective celebre, cum ar fi „Marele Canion”, „Barajul Hoover” și „Valea Morții”.

New York

Multe persoane consideră că New York City este cel mai important oraș al planetei, alături de Londra. Se spune că nu există nimic ce nu poate fi găsit în „Big Apple”. Este un oraș extrem de activ, care zumzăie non-stop, unde oameni încearcă să profite la maxim de fiecare minut. După ce vezi câteva dintre celebrele obiective din Manhattan și Brooklyn, poți admira orașul de la înălțime urcând la „Top of the Rock”, un observator situat în vârful Rockefeller Center. Când ți se face foame, poți merge în Chinatown pentru a încerca cea mai bună mâncare chinezească, pizza în Greenwich, friptură în Soho sau poți opta pentru un picnic în Bryant Park. Obiectivele sunt nelimitate, așa că orice itinerariu va fi extrem de interesant.

Honolulu

Cu siguranță ai pronunțat numele acestui oraș de multe ori, însă probabil că nu te-ai documentat niciodată cu privire la istoria sa. Oahu este a treia cea mai mare insulă din Hawaii, iar capitala Honolulu este unul dintre cele mai pitorești locuri din SUA, având plaje superbe cu fundal muntos. Odată ajuns acolo, mergi să vezi celebrul Pearl Harbour, apoi vizitează grădina botanică Lyon Arboretum, mergi la un curs de surfing pe plaja Waikiki. Diamon Head State Monument este un alt punct de atracție, iar după o drumeție la Manoa Fals, ai face bine să iei masa la South Shore Grill, acolo unde vei găsi cele mai bune tacos de pește de pe insulă. Desigur, ai și varianta de a-ți procura mâncare de la fermieri.

 

 

Categorii: Știrile zilei