60.000 de britanici ar putea fi răpuşi de gripă, în cea mai grea iarnă din ultimii 50 de ani

Publicat:

Avertismentele șefilor din domeniul sănătății sugerează că UK se aşteaptă la cel mai mare număr de decese cauzate de gripă din ultima jumătate de secol

Decesele cauzate de gripă ar putea atinge 60 de mii în această iarnă, care se anunţă cea mai dură din ultimii 50 de ani, transmite The Telegraph.


Citeşte şi: Trecerea guvernului britanic la combustibil mai ecologic a fost ‘factorul major’ din spatele crizei benzinei – Black News

Avertismentele șefilor din domeniul sănătății sugerează că UK ar putea să nu fie pregătită pentru cel mai mare număr de decese cauzate de gripă din ultima jumătate de secol.

Avertismentele au apărut pe măsură ce restricțiile de blocare și măsurile continuă să fie relaxate.

Imunitatea oamenilor față de gripă ar fi fost slăbită de ordinele de şedere la domiciliu.

Profesorul Jonathan Van-Tam a spus: „Nu mulți oameni s-au îmbolnăvit de gripă anul trecut din cauza restricțiilor Covid, deci nu există o imunitate naturală atât de mare ca de obicei.

„Vom vedea gripa circulând în această iarnă; ar putea fi mai mare decât de obicei și acest lucru determină o preocupare semnificativă pentru sănătatea publică. ”
„Este foarte important ca oamenii să se vaccineze cât de repede pot”, adaugă el.

Ministrul pentru Sănătate și Asistență Socială, Sajid Javid, a declarat: „Anul acesta lansăm cel mai mare program de vaccin antigripal din istoria noastră, alături de noua lansare a vaccinului de rapel Covid-19; ambele sunt importante pentru a oferi protecție vitală nu numai pentru dvs., ci și pentru cei dragi dumneavoastră, contribuind în același timp la reducerea presiunii asupra NHS.

„Programul de vaccinare Covid-19 este un exemplu fantastic de cât de reușite pot fi programele de vaccinare – cu aproximativ 130.000 de vieți salvate.

“Este vital să continuăm acel progres incredibil cu toți cei eligibili, asigurându-ne că se vaccinează anti-gripal și că primesc injecții de rapel Covid-19 imediat ce sunt chemaţi.”

Citeşte şi: Hezbollah aduce petrol iranian în Liban. SUA denunţă ‘o operaţiune de PR’ – Black News

Dr. Nikki Kanani, lider al programului de vaccinare NHS, a declarat: „Gripa și Covid-19 costă atât vieți, cât și amenințarea crescută din partea celor doi viruși mortali din această iarnă face și mai important ca oamenii să rămână în continuare la obiceiuri bune, precum spălarea mâinilor în mod regulat.

„Este important ca oricine eligibil să se prezinte pentru un vaccin antigripal cât mai curând posibil și să se înscrie la rapel atunci când sunt invitați – vaccinurile sunt sigure, eficiente și este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a te proteja pe tine și pe cei dragi în această iarnă”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.