60% din populația Africii de Sud ar putea fi infectată cu SARS-CoV-2

Publicat:

Numărul cazurilor de coronavirus a continuat să crească rapid în Africa de Sud, trecând vineri de pragul de 200 de infectări cu SARS-CoV-2, au anunţat autorităţile, care estimează că până la 60% din populaţia ţării s-ar putea îmbolnăvi, relatează AFP, potrivit agerpres.

În total, 202 persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus, faţă de 150 cu o zi înainte, a anunţat ministrul sănătăţii, Zweli Mkhize, în cadrul unei conferinţe de presă la Bloomfontein (centru).


Citeşte şi: Spania îşi ÎNCHIDE toate hotelurile

Până acum nu s-a înregistrat niciun deces, a mai spus el.

Ministrul a insistat asupra răspândirii rapide a bolii. “Oamenii de ştiinţă estimează că (…) până la 60% din populaţie ar putea fi afectată de virus”, a mai spus el.

Africa de Sud are aproximativ 56 de milioane de locuitori.

“Nu înseamnă că toată lumea va fi afectată în acelaşi timp, nu înseamnă că toată lumea va fi grav bolnavă, ci pur şi simplu, având în vedere modul în care se răspândeşte infecţia, este foarte probabil să ajungem în acel punct”, a mai spus el.

“Numărul de persoane infectate nu trebuie să crească prea rapid, altfel sistemul nostru de sănătate va fi copleşit”, a avertizat ministrul, adăugând că “trebuie să ne mobilizăm pentru a lupta împotriva infecţiei, trebuie să inversăm tendinţa”.

Citeşte şi: Donald Trump anulează summitul G7

Cu 202 cazuri, Africa de Sud este ţara cea mai afectată de pandemie din Africa subsahariană.

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a ordonat duminică închiderea şcolilor şi interzicerea adunărilor cu peste 100 de persoane şi a intrării în ţară a cetăţenilor din statele cele mai afectate de virus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni Mai multe teorii ale conspirației legate de uraganul Helene au...

Cele mai cool 38 de cartiere din lume

Cele mai cool 38 de cartiere din lume Time Out a anunțat care sunt zonele la modă care trebuie vizitate, un cartier din Marsilia fiind...

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei Vești bune pentru șoferi. Amenda automată pentru lipsa rovinietei pe drumurile naționale ar putea dispărea....

Misterul disparițiilor cercetătorilor ruși. Temerile lui Putin

Misterul disparițiilor cercetătorilor ruși. Temerile lui Putin În ultimii șase ani, 12 cercetători ruși implicați în dezvoltarea rachetelor hipersonice au fost arestați, iar unii au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.