X

64 de instituții de stat achită salariile angajaților prin MPay

64 de instituții de stat achită salariile angajaților prin MPay

64 de instituții de stat din Moldova achită salariile angajaților prin MPay, iar plățile acestora au totalizat 91 de milioane de lei de la lansarea proiectului pilot.

Datele au fost prezentate de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, menționând că tot mai mulți angajați ai statului își primesc salariile prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay, potrivit infomarket.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Ministerul a reamintit că proiectul pilot a fost lansat în iulie 2023, iar legea care obligă toate instituțiile publice și de stat să plătească salariile prin MPay a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Ca urmare, 64 de instituții publice plătesc în prezent salariile prin MPay. De la lansarea proiectului pilot, au fost efectuate plăți în valoare de 91 de milioane de lei către 6 148 de beneficiari.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, datorită acestei reforme, fiecare angajat poate alege o bancă în care are încredere, a fost eliminat riscul de corupție și a fost încurajată concurența, în timp ce banca trebuie să lupte pentru fiecare client. Angajații aleg un cont bancar EVO sau MCabinet pe aplicația EVO pentru a transfera bani.

“Prin astfel de reforme, am obținut transparență și eficiență în sistemul public. Așa vom construi un stat european, mai modern și mai corect”, a declarat ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Tags: MoldovaMpaystat
Economie