65 de oameni au fost înghiţiţi de o alunecare de teren în Myanmar

Publicat:

Bilanţul morţilor în urma unei alunecări de teren produse de ploile musonice în sudul Myanmarului a ajuns la 65 pe măsură ce operaţiunile de căutare au continuat, a informat marţi Departamentul de pompieri din această ţară, citat de DPA şi Xinhua, potrivit agerpres.

Satul The Phyu Gon, situat la poalele unui munte, în oraşul Paung din statul Mon, a fost devastat de o alunecare de teren în dimineaţa zilei de 9 august, la ora 7.00 a.m., după ce zona se confruntase cu ploi masive noaptea anterioară.


Citeşte şi: Un polițist rus lovește cu cruzime o protestatară deja reținută (VIDEO). Imaginile i-au determinat pe superiori să deschidă o anchetă!

Peste două zeci de case au fost distruse în urma alunecării de teren. Peste 150 de săteni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele şi 35 de persoane au ajuns la spitalele din apropiere pentru a primi îngrijiri medicale.

Personalul militar şi voluntarii locali au asistat la operaţiunile de căutare alături de serviciul de pompieri din Myanmar.

Voluntarii au declarat pentru ziarul de stat Global New Light că au localizat mai multe victime îngropate în noroi, despre care cred că sunt decedate, ale căror corpuri sunt însă pe moment dificil de recuperat.

Alunecările de teren au afectat şi alte şase locaţii din oraşul Paung din 9 august, localnicii rămânând în alertă de teama unor dezastre viitoare.

Citeşte şi: Atac cu SATÂRUL în centrul oraşului Sydney (VIDEO). O femeie a fost omorâtă!

Vicepreşedintele Myanmarului, Henry Van Thio, se află de sâmbătă în oraş, oferind asistenţă în numerar familiilor victimelor.

Operaţiuni de salvare au avut loc şi în alte părţi din sudul Myanmarului, unde inundaţiile au ajuns la vârfurile copacilor, forţând circa 25.000 de persoane să îşi părăsească locuinţele.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Doi minori ar putea ajunge după gratii după ce au furat un telefon mobil

Doi minori ar putea ajunge după gratii după ce au furat un telefon mobil Doi minori de 15 și 16 ani din mun. Chișinău și...

Hezbollah afirmă că a ucis soldaţi israelieni în sudul Libanului ca răspuns la invazie

Hezbollah afirmă că a ucis soldaţi israelieni în sudul Libanului ca răspuns la invazie Gruparea şiită libaneză Hezbollah a declarat vineri că a lansat obuze...

Alertă meteo în Moldova! Sunt preconizate ploi puternice

Alertă meteo în Moldova! Sunt preconizate ploi puternice Atenție! Se strică vremea. A fost emisă alertă Cod galben de instabilitate atmosferică. Citește și: Război electoral la...

Parlamentul European trimite o misiune de monitorizare a alegerilor din R.Moldova

Parlamentul European trimite o misiune de monitorizare a alegerilor din R.Moldova Parlamentul European, care urmează să voteze săptămâna viitoare o rezoluție privind reziliența Republicii Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.