X

65 de oameni au fost ucişi de stihiile naturii dezlănţuite în Nepal

Cel puţin 65 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 30 sunt date dispărute după ce ploile musonice masive înregistrate în Nepal au provocat inundaţii şi alunecări de teren, au informat luni oficialii, citaţi de DPA, potrivit agerpres.

Precipitaţiile torenţiale au afectat 30 dintre cele 77 de districte ale ţării, în cursul săptămânii trecute, inclusiv capitala Kathmandu.


Vezi şi: Belgradul reacţionează după vandalizarea unui cimitir ortodox din Kosovo – VIDEO

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ramesh Thapa, a confirmat că bilanţul intemperiilor a crescut la 65 de morţi, 38 de răniţi şi peste 10.000 de familii strămutate.

De asemenea, peste de 1.400 de persoane au fost salvate în mai multe zone ale ţării în ultimele trei zile, a adăugat el.

În districtul izolat Dolpa, din nord-vestul Nepalului, alunecările de teren au îngropat nouă oameni, a completat oficialul citat precizând că un copil a fost salvat.

Citeşte şi: Dacă va deveni premier în UK, Boris Johnson este pregătit să negocieze un acord comercial cu Trump

Potrivit undei declaraţii date duminică de Centrul Naţional pentru Operaţiuni de Urgenţă, unele dintre autostrăzile afectate de alunecările de teren au fost deja curăţate, iar asupra altora se acţionează în prezent, în mai multe părţi ale ţării.

Sezonul musonic din Nepal, care durează între lunile iulie şi septembrie, provoacă alunecări de teren şi inundaţii dezastruoase în fiecare an, soldate cu moartea a sute de persoane.

Tags: alunecari de terenDolpainundatiiKathmanduNepal
Categorii: Știrile zilei