7.830 de noi cazuri de COVID-19, raportate în Germania în ultimele 24 de ore

Publicat:

Germania a înregistrat un număr de 7.830 de noi cazuri de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore, un nou record reprezentând cel mai mare bilanţ zilnic de la debutul pandemiei, a informat sâmbătă Institutul Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor, potrivit DPA, scrie agerpres.

Bilanţul a crescut cu aproape 500 de cazuri în comparaţie cu cel de vineri, când au fost raportate 7.334 de noi infectări, precedentul record.


Citește și : Numărul cazurilor de COVID-19 a explodat în Europa în ultima săptămână

Anteriorul vârf de infectări în Germania, de circa 6.300 de cazuri, s-a înregistrat la sfârşitul lunii martie, însă este posibil ca numărul de cazuri la vremea respectivă să fi fost mult mai mare întrucât capacitatea de testare s-a extins semnificativ între timp.

Potrivit RKI, cel puţin 356.387 de persoane din Germania au fost infectate cu noul coronavirus de la debutul pandemiei, iar 9.767 au decedat, cu 33 mai multe decât în ziua precedentă.

Guvernul federal doreşte să recruteze mult mai multe persoane care să sprijine autorităţile locale în depistarea lanţurilor de infectare.

”Nevoia este imensă, de ordinul zecilor de mii”, a declarat Helge Braun, şeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, pentru Rheinische Post într-un articol publicat sâmbătă.

Citește și : SUA critică refuzul Chinei de participare la Noul Tratat START

În plus faţă de un contingent militar de până la 15.000 de soldaţi, politicianul a spus de asemenea că analizează posibilitatea ”mobilizării de rezerve adiţionale de personal în guvernul federal şi autorităţile subordonate”.

Acesta şi-a exprimat totodată speranţa că ar putea fi recrutaţi un număr mare de studenţi pentru a ajuta la depistarea persoanelor care au fost în contact cu un caz confirmat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.