X

7 beneficii ale scrisului de mână

7 beneficii ale scrisului de mână

Specialiștii susțin că scrisul de mână are multiple beneficii. S-a demonstrat că atunci când scriem cu pixul sau creionul, crește concentrarea și se îmbunătățește memoria. Ba mai mult, scrisul poate deveni o formă eficientă de terapie atunci când vrem să trecem peste traume și experiențe neplăcute

Citește și Arheologii sârbi au descoperit un arc de triumf din perioada Imperiului Roman

Imbunătățește memoria. Comparativ cu scrisul la tastatură, scrisul de mână te poate ajuta să ai o memorie mai bună. Veți reține mai ușor informațiile pe care le scrii și îți vei îmbunătăți gândirea critică. Încearcă să te bucuri de această activitate măcar câteva minute pe zi și vei observa un progres notabil.

Creste capacitatea de exprimare. Scrisul de mână te va ajuta să îți îmbunătățești capacitatea de exprimare, atât în scris, cât și verbal. De exemplu, atunci când alegi să îi trimiți o scrisoare unei perosane speciale, vei acorda mai multă atenție caligrafiei și modului în care îți organizezi ideile. Exprimarea sentimentelor în scris va deveni mult mai simplă atunci când optezi pentru scrisul de mână.

Dezvoltă creativitatea. Scrisul de mână îți va dezvolta creativitatea, o latură pe care nu ai putea să o stimulezi folosind tastatura în mod continuu. Poți alege markere, pixuri sau creioane, care te vor ajuta să scrii frumos și să umpli pagina de hârtie. Desenul și scrisul vor merge mână în mână, așa că încearcă să îți dezvolți partea creativă mai des.

Îmbunătățește abilitățile motorii. Mișcările mâinilor, concentrarea și contactul vizual – toate se întrepătrund atunci când scrii. Astfel, abilitățile motorii vor fi dezvoltate eficient odată cu scrisul de mână. Coordonarea dintre mână și creier trebuie să fie precisă, în timp ce regiunea creierului asociată cu gândirea va fi activată. Dexteritatea este îmbunătățită, iar atenția la detalii va spori.

Îmbunătățește coordonarea creierului. Cele două emisfere ale creierului se vor coordona mai intens atunci când scrii de mână, în comparație cu scrisul la tastatură. În acest fel, creierul va fi mai stimulat, cu o activitate mai intensă. Totodată, scrisul de mână îți va îmbunătăți procesarea informațiilor, precum și înțelegerea acestora.

Are efect de calmare. Poți încerca un mic exercițiu de fiecare dată când te simți stresat, obosit sau plictisit. Ia o foaie de hârtie și notează-ți gândurile. Un beneficiu al scrisului de mână este și senzația de calm pe care ți-o oferă. Un alt aspect pozitiv pe care îl implică este concentrarea. Vei reuși să uiți de probleme și să te axezi pe o singură activitate.

Ajută la exprimarea emoțiilor. Crearea unui text personalizat, de mână, te va ajuta să îți exprimi mai bine emoțiile și sentimentele. Indiferent de natura textului și de destinatar, cuvintele pe care le vei nota pe foaie vor fi expresia gândului și a dorințelor tale.

Scrisul de mână aduce cu sine beneficii importante. Nu trebuie să renunți la tehnologie și la scrisul pe tastatură, dar este recomandat să îți exersezi și caligrafia și aptitudinile esențiale de memorare, atenție și concentrare.

Tags: 7 beneficiiscrisului de mână
Cultură și Media