70% dintre spanioli au început să iasă din izolare. Madrilenii şi barcelonezii nu fac parte din această categorie

Publicat:

Noi regiuni din Spania au început la rândul lor să iasă din izolare, o realitate deja pentru 70% dintre spanioli, dar din care Madridul şi Barcelona rămân deocamdată excluse, informează luni AFP, potrivit agerpres.

La Madrid, executivul de dreapta al regiunii continuă să critice decizia guvernului central de a menţine măsurile de izolare în capitală, unde sute de persoane au manifestat la sfârşitul săptămânii trecute în mai multe cartiere pentru a cere demisia premierului socialist Pedro Sanchez.


Citește și: Un avion de acrobație aeriană S-A PRĂBUȘIT în Canada! Unul dintre piloți a murit!

Această mişcare, lansată pe reţelele sociale şi accentuat de dreapta, s-a răspândit şi în alte oraşe ale ţării.

“Regiunea Madrid este gata să schimbe faza” şi să înceapă ieşirea din izolare, “nu înţelegem decizia” guvernului, a reiterat luni responsabilul regional pentru sănătate Enrique Ruiz Escudero.

Guvernul spaniol consideră că Madridul, regiunea cea mai afectată de pandemie din Spania, nu şi-a întărit încă suficient mijloacele pentru a face faţă unui eventual nou val de COVID-19.

La fel ca Madrid, o bună parte din regiunea vecină Castilia şi Leon, precum şi aglomerarea urbană Barcelona nu trec la prima fază a ieşirii din izolare, ce permite în mod concret deschiderea teraselor barurilor şi restaurantelor sau întâlnirile de familie sau între prieteni de maxim 10 persoane.

Citește și: Atac sângeros în Afganistan! Cel puțin cinci morți și zeci de răniți!

Însă, pentru a limita impactul economic al acestei menţineri în “faza 0”, guvernul a relaxat unele restricţii autorizând în aceste regiuni deschiderea magazinelor mici, însă fără a permite formarea de grupuri.

Alte zone din Spania, precum provinciile Grenada şi Malaga în sud, Toledo în centru sau Valencia în est, s-au raliat în schimb celor care şi-au început ieşirea din izolare lunea trecută.

Prin urmare, deja 70% dintre spanioli au început să iasă progresiv din izolare, acţiune în trei faze ce se va întinde până la sfârşitul lui iunie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.