X

72 de persoane au murit înecate în Filipine de la începutul acestei luni

Şaptezeci şi două de persoane au murit înecate în Filipine de la începutul acestei luni, în condiţiile în care numeroşi filipinezi au luat cu asalt plajele şi staţiunile din întreaga ţară, în special în timpul vacanţei de Paşte, a declarat luni poliţia, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Bilanţul morţilor, calculat de la 1 aprilie până în duminica Paştelui, a fost “destul de ridicat” prin comparaţie cu anii precedenţi, potrivit colonelului Jean Fajardo, purtătoarea de cuvânt a poliţiei naţionale.

Citeşte şi: Mesajul Papei Francisc de Paște: încetați conflictul și vărsarea de sânge – Black News

“Oamenii s-au entuziasmat să viziteze frumoasele plaje şi staţiuni din ţară”, a precizat ea. “Unele dintre victime au fost copii lăsaţi nesupravegheaţi, unele erau în stare de ebrietate, iar altele se trăgeau unele pe altele în jos şi s-au înecat împreună”, a explicat aceasta.

Plajele şi staţiunile au fost împânzite de turişti în vacanţa de Paşte, filipinezii bucurându-se de aşa-numitele “călătorii de răzbunare” după relaxarea restricţiilor asociate pandemiei de coronavirus. Vacanţa de Paşte este în mod tradiţional o perioadă în care familiile din această ţară pleacă în vacanţă sau vizitează provinciile filipineze.

Citeşte şi: Paranoia lui Vladimir Putin: se teme că va fi asasinat, are o rețea secretă de trenuri și locuiește în reședințe-buncăr – Black News

Fajardo a declarat că poliţia naţională va colabora Ministerul Sănătăţii şi cu Crucea Roşie pentru a organiza cursuri de prim ajutor pentru angajaţii din unităţile turistice.

Înecul este a treia cea mai frecventă cauză de deces la nivel mondial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Se estimează că 236.000 de persoane mor înecate în fiecare an în întreaga lume, precizează OMS.

Tags: filipineînec
Categorii: Știrile zilei