X

74 de protestatari cubanezi au fost condamnaţi la închisoare

Peste 70 de persoane acuzate că au participat la protestele antiguvernamentale din Cuba în iulie, anul trecut, au fost condamnate, a anunţat miercuri parchetul general, crescând la 488 numărul total de cubanezi pedepsiţi pentru că au participat la proteste, relatează AFP, potrivit agerpres.

Aceste sentinţe definitive au fost pronunţate de diverse instanţe la Havana, Santiago de Cuba (est), Matanzas (vest) şi se referă la ”74 de acuzaţi” de răzvrătire, dezordine publică, atacuri la autoritate, potrivit parchetului.

Citeşte şi: G7 va face ‘propuneri concrete’ pentru ‘creşterea presiunii asupra Rusiei’ – Black News

Doi inculpaţi au fost eliberaţi. Dintre cele 74 de persoane condamnate, 56 au primit pedepse de la 10 la 18 ani de închisoare, 18 au fost condamnate la muncă în folosul comunităţii, inclusiv 12 minori.

Condamnaţii au ”subminat ordinea constituţională şi stabilitatea statului nostru socialist”, a adăugat parchetului general.

Citeşte şi: Preşedintele ales al Columbiei şi preşedintele Venezuelei au discutat probleme legate de graniţă – Black News

Pe 11 şi 12 iulie 2021, mii de cubanezi au ieşit în stradă în mai multe oraşe din ţară pentru a striga ”Ne este foame”, ”Libertate”, ”Jos dictatura”. Demonstraţiile s-au soldat cu un mort, zeci de răniţi şi 1.300 de arestări.

Tags: CubahavanaMatanzasprotesteSantiago de Cuba
Categorii: Știrile zilei