X

785 de ruşi au fost răpuşi de covid într-o singură zi

Rusia a înregistrat 23.508 de contagieri şi 785 de decese de COVID-19 în ultimele 24 de ore, astfel încât bilanţul deceselor provocate de această boală de la începerea pandemiei a ajuns în total la 160.137, informează luni autorităţile sanitare ruse citate de EFE, potrivit agerpres.

Moscova cu 75 de morţi, se plasează în fruntea listei deceselor provocate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, urmată de Sankt Petersburg, aflat pe locul al doilea cu 60 de decese.

Citeşte şi: Noi arestări după tentativa de lovitură de stat din Madagascar – Black News

În capitala rusă au fost depistate 3.330 noi contagieri, cu aproape 25 % mai multe decât în ziua precedentă.

Primăria Moscovei a cheltuit 350 de miliarde de ruble (circa 4,8 miliarde de dolari), în lupta anti-COVID-19 de la declanşarea pandemiei, potrivit declaraţiilor primarului capitalei, Serghei Sobianin, difuzate luni de site-ul RBC.ru.

Guvernul rus insistă că vaccinarea este singura cale pentru a frâna răspândirea COVID-19, propunându-şi să vaccineze 80 % din populaţia ţării cu cel puţin o doză până la 1 noiembrie.

Deşi Rusia dispune în prezent de patru vaccinuri anti-COVID-19 – Sputnik V, EpiVacCorona, CoviVac în două doze şi Sputnik Light într-o singură doză – ritmul vaccinării nu este considerat suficient de alert de autorităţile sanitare.

Potrivit Gogov.ru, în ultima săptămână au fost vaccinate zilnic în medie 294.684 de persoane în întreaga ţară.

Citeşte şi: ATAC terorist în Niger! 15 militari au fost ucişi şi alţi şase sunt ‘daţi dispăruţi’ – Black News

Dacă se va menţine acelaşi ritm, pentru a vaccina 60% din populaţia adultă Rusia va avea nevoie de cel puţin 109 zile.

Rusia este în prezent a patra ţară cu cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 din întreaga lume, după SUA, India şi Brazilia, ocupând de asemenea locul şase mondial ca număr de decese asociate noului coronavirus. 

Tags: coronaviruscovid-19CovivacEpiVacCoronamoscovarusiaSankt PetersburgSerghei SobianinSputnik LightSputnik Vvaccin
Categorii: Știrile zilei