X

786 de turci au fost arestaţi de la declanşarea operaţiunii ‘Ramura de Măslin’ în Siria

Turcia a reţinut 786 de persoane pentru postări pe reţelele sociale sau pentru participarea la proteste de la începutul ofensivei militare împotriva enclavei kurde Afrin din nordul Siriei, a informat luni Ministerul de Interne turc, relatează dpa, potrivit agerpres.

Persoanele reţinute sunt acuzate de ‘propagandă teroristă’ şi participare la ‘acţiuni provocatoare’. Mai mult de 585 de persoane au fost reţinute pentru postări pe reţele de socializare.

Citeşte şi: Revoltă şi luare de ostatici într-o închisoare din Brazilia

Un grup de medici şi activişti kurzi au fost de asemenea arestaţi din cauza declaraţiilor lor privind operaţiunea militară lansată de Ankara.

Turcia a declanşat la 20 ianuarie o operaţiune militară aeriană şi terestră în regiunea Afrin din nordul Siriei împotriva miliţiei kurde siriene Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), considerată de Ankara drept ‘teroristă’, dar care este un aliat-cheie al Statelor Unite în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

Ankara consideră YPG o extensie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii şi care a condus o insurgenţă timp de decenii în Turcia.

Tags: Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK)regiunea AfrinsiriaStatul Islamic (SI)turciaUnitatea de Protecţie a Poporului Kurd (YPG)
Categorii: Sinteze