X

800.000 de persoane s-au refugiat din Rafah; armata israeliană anunţă repatrierea trupului unui ostatic

800.000 de persoane s-au refugiat din Rafah; armata israeliană anunţă repatrierea trupului unui ostatic

Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) a estimat sâmbătă că 800.000 de persoane au fugit din calea luptelor de la Rafah începând din 6 mai, de când armata israeliană a început operaţiunile la sol în acest oraş din extremitatea sudică a Fâşiei Gaza, transmit AFP şi Reuters.

La Rafah, ‘800.000 de persoane (…) au fost forţate să fugă de când forţele israeliene au început operaţiunea militară în zonă pe 6 mai’, a indicat pe reţeaua X şeful UNRWA, Philippe Lazzarini, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

 

 

 

‘Ca răspuns la ordinele de evacuare care le cereau oamenilor să plece spre aşa-zisele zone sigure, ei au plecat în principal în zonele din centrul (Fâşiei Gaza) şi la Khan Yunes (sud), inclusiv în clădiri distruse’, a adăugat Lazzarini.

Tot sâmbătă, armata israeliană a anunţat că a repatriat trupul unui alt israelian ucis pe 7 octombrie şi recuperat din Fâşia Gaza, unde fusese adus de Hamas după atacul întreprins de mişcarea islamistă în sudul Israelului.

Corpul lui Ron Benjamin, un israelian de 53 de ani, a fost găsit împreună cu cele ale altor trei ostatici – Shani Louk, Amit Buskila şi Itzhak Gelerenter – despre care armata a anunţat vineri că le-a repatriat trupurile, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari, citat de AFP.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Tags: GazahamasisraelPhilippe LazzariniRafah
Externe