81 de case au fost mistuite de foc în Australia

Publicat:

Australia a anunţat joi că 81 de locuinţe au fost distruse în incendiile de vegetaţie din vestul ţării, eforturile pompierilor fiind zădărnicite de vântul puternic, informează Reuters, potrivit agerpres.

În urma incendiilor nu au fost raportate decese, iar cauzele izbucnirii flăcărilor sunt deocamdată necunoscute.


Citeşte şi: TRIPLU transplant reuşit la New York. Faţă şi mâini noi pentru un pacient de 22 de ani

Aceste focare amintesc de numeroasele incendii care au mistuit anul trecut suprafeţe considerabile de pe coasta de est a Australiei.

Premierul statului Australia de Vest, Mark McGowan, a declarat că pompierii au reuşit să limiteze cel mai mare dintre cele şapte incendii active, însă a avertizat că vântul care prezintă intensificări ar putea creşte nivelul de periculozitate.

”Aceste incendii sunt foarte imprevizibile, iar lucrurile se pot agrava foarte rapid”, a declarat McGowan reporterilor din Perth.

”Condiţiile meteorologice sunt încă volatile, cu prognoze de vânturi puternice”, a precizat premierul.

Rafalele de vânt au împiedicat deja decolarea unor aeronave pentru stingerea incendiilor, au indicat autorităţile, şi se prognozează o înrăutăţire a vremii în următoarele ore.

Citeşte şi: 140.000 de chilieni au fost vaccinaţi într-o singură zi

Vânt cu viteze de peste 70 de kilometri de oră este prognozat în regiunile afectate din Australia de Vest, au anunţat meteorologii.

Vremea se va îmbunătăţi, însă, în următoarele zile, fiind aşteptate ploi sâmbătă în zonele cu incendii active.

Fumul a întunecat cerul deasupra oraşului Perth, la circa 30 de kilometri vest de incendiul care se întindea marţi pe o rază de 75 de kilometri. Sute de oameni au fost nevoite să fugă din regiune cu începere de luni şi mulţi şi-au petrecut noapte în centre de evacuare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.