X

853 de iranieni au fost RĂPUȘI de coronavirus

Bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 853 în Iran, unde s-au înregistrat 129 de noi decese în ultimele 24 de ore, a anunţat luni pe Twitter un oficial din cadrul Ministerului Sănătăţii, adăugând că numărul total al infectărilor pe teritoriul acestei ţări a ajuns la 14.991, potrivit Reuters, transmite și agerpres.

“În ultimele 24 de ore, am avut 1.053 de noi cazuri confirmate de coronavirus şi 129 de noi decese”, a scris Alireza Vahabzadeh pe Twitter.

Citeşte şi: Donald Trump ‘a intrat în gura lupilor’ democraţi

Pentru a controla epidemia pe teritoriul Iranului, unde bilanţul deceselor este printre cele mai grave din afara Chinei, autorităţile au îndemnat oamenii să rămână în case.

“Pe baza datelor, am depăşit vârful epidemiei, dar sugerez în continuare oamenilor să rămână în locuinţe şi, în caz de urgenţă, să respecte toate protocoalele sanitare”, a declarat preşedintele Hassan Rouhani, potrivit televiziunii publice.

Citeşte şi: PRIMUL vaccin anti-coronavirus este TESTAT la Seattle

Numeroşi înalţi oficiali, politicieni, medici, lideri din cadrul forţelor de elită ale Gărzii Revoluţionare şi clerici au fost infectaţi cu noul coronavirus. Mai mulţi dintre aceştia, inclusiv doi înalţi clerici, au decedat, potrivit presei oficiale.

Tags: Alireza VahabzadehcoronavirusHassan RouhaniIran
Categorii: Sinteze