X

90 de migranţi salvaţi din mare, DEBARCAŢI în Malta

Malta a anunţat marţi seară că a acceptat debarcarea a circa 90 de migranţi, aşa cum a solicitat paza de coastă italiană care i-a salvat în noaptea precedentă în apele în care operaţiunile de salvare sunt de competenţă malteză, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Au fost transferaţi pe nave de patrulare malteze şi sunt pe drum”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a pazei de coastă.

Citeşte şi: Forţele aeriene belgiene au interceptat patru avioane de luptă ruseşti

Într-un comunicat, paza de coastă italiană informase anterior că, “luni noaptea, a fost efectuată o operaţiune de salvare la cererea autorităţilor malteze în favoarea unei mici ambarcaţiuni cu aproximativ 90 de migranţi la bord, în plină zonă de responsabilitate malteză”.

“Centrul de coordonare a serviciilor de salvare malteze a declarat oficial că îşi asumă responsabilitatea coordonării şi a solicitat autorităţilor italiene disponibilizarea şi utilizarea unor mijloace navale”, a adăugat comunicatul.

Paza de coastă italiană ajunsă la locul respectiv “a confirmat condiţiile precare” ale ambarcaţiunii şi a salvat migranţii.

Citeşte şi: SUA îl dau în judecată pe Edward Snowden

În acelaşi timp, nava Ocean Viking, aparţinând ONG-urilor Medici fără Frontiere (MSF) şi SOS Méditerranée, a salvat 48 de persoane care se aflau într-o situaţie precară în apele din dreptul Libiei.

“Echipele tocmai au salvat 48 de persoane în dificultate care se aflau pe o ambarcaţiune din lemn, la 53 de mile (aproape 100 de kilometri) de coastele libiene. Femeile, copiii şi un nou-născut printre supravieţuitori sunt în prezent în siguranţă pe Ocean Viking”, a scris pe Twitter MSF-Italia.

Tags: 'Medici fără Frontiere' (MSF)La ValettalibiaMaltamigrantiOcean VikingSOS-Méditerranée
Categorii: Diaspora