X

Peste 900 de civili au murit în bombardamentele din Ghouta Orientală

Peste 900 de civili, printre 188 de copii, au fost ucişi de la lansarea, pe 18 februarie, a unei ofensive de o rară intensitate din partea regimului sirian contra poziţiilor rebelilor din regiunea Ghouta Orientală, a anunţat joi Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra), transmite AFP, potrivit agerpres.

Acest nou bilanţ a luat în calcul moartea a şapte civili, joi, într-o lovitură aeriană asupra localităţii Zamalka. Astfel, începând cu data de 18 februarie în Ghouta Orientală au fost ucişi 905 civili în ofensiva forţelor guvernamentale siriene.

Citeşte şi: Primăvara a sosit la New York cu o mare furtună de zăpadă. Autorităţile au declarat stare de urgenţă

Luni, un convoi umanitar a reuşit să intre în enclava situată în apropiere de Damasc pentru prima dată de la lansarea, la jumătatea lui februarie, de către regimul sirian a unei campanii de bombardamente masive având drept scop preluarea controlului în Ghouta Orientală.

A fost cel de-al doilea convoi care a intrat până acum de la începutul anului în zona, unde, potrivit ONU, circa 400.000 de locuitori duceau deja lipsă de alimente şi medicamente încă de dinainte de începerea campaniei de bombardamente.

La 24 februarie, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluţie care cere un armistiţiu de 30 de zile în întreaga Sirie, dar guvernul sirian şi principalul său aliat, Rusia, susţin că acesta nu trebuie să protejeze grupările rebele din Ghouta Orientală.

Rusia a declarat un armistiţiu de cinci ore zilnic în Ghouta Orientală de la începutul săptămânii trecute, dar ofensiva guvernului sirian pentru recucerirea enclavei a continuat.

Citeşte şi: Chiar dacă sunt cei mai mari rivali, Navalnîi şi Putin au o opinie comună: Rusia trebuie să-şi extindă arsenalul nuclear!

Tags: bombardamenteciviliGhouta OrientalăsiriaZamalka
Categorii: Știrile zilei