X

900 de manuale în limba ucraineană au fost donate Liceului Teoretic ‘Taras Șevcenko’ din Chișinău

900 de manuale în limba ucraineană au fost donate Liceului Teoretic ‘Taras Șevcenko’ din Chișinău

Un lot de 900 de manuale în limba ucraineană au fost donate Liceului Teoretic „Taras Șevcenko” din Chișinău, unde vor fi deschise clase cu predare în această limbă, informează MOLDPRES. 

La evenimentul de donare a cărților, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a afirmat că prin acest efort comun, demonstrăm că suntem alături de copiii ucraineni, oferindu-le oportunitatea de a învăța în limba maternă și de a-și păstra tradițiile. „Fiecare manual reprezintă nu doar un instrument de învățare, ci și un simbol al solidarității noastre, al respectului pentru cultura și identitatea ucraineană”, a afirmat Dan Perciun, potrivit moldpres.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Ministrul a mulțumit Radei Supreme a Ucrainei care a dat curs scrisorii Ministerului Educației și Cercetării și a oferit elevilor de la „Taras Șevcenco” manualele de care aveau nevoie.

Copreședintele grupului interparlamentar de prietenie „Ucraina – Moldova”, Mihailo Radutski, a opinat că „este esențial ca toți cetățenii ucraineni care se află în Republica Moldova să beneficieze de oportunitățile oferite de Ministerul Educației și Cercetării și să învețe limba română”. „Totodată, păstrarea limbii materne este vitală pentru menținerea identității noastre culturale,” a declarat Mihailo Radutski.

De la declanșarea războiului din Ucraina, Ministerul Educației și Cercetării a întreprins un șir de acțiuni care vin să susțină incluziunea în educație a refugiaților din Ucraina. În grădinițele, gimnaziile și liceele din Republica Moldova au fost înscriși circa 2100 de copii refugiați din Ucraina.

La Liceul Teoretic „Taras Șevcenko” din municipiul Chișinău studiază în prezent 163 de elevi, dintre care 67 sunt refugiați din Ucraina.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Tags: chisinaumanualeucraineană
Social