900 de pompieri se luptă cu un incendiu izbucnit într-un parc naţional din Cehia

Publicat:

Numărul pompierilor care se luptă cu incendiu izbucnit în Parcul Naţional “Elveţia boemă” din Republica Cehă a crescut de la 150 la 900, potrivit serviciilor de urgenţă, informează DPA, potrivit agerpres.

”Obiectivul nostru este de a reduce suprafaţa afectată pe cât de mult posibil”, a declarat un purtător de cuvânt pentru televiziunea publică CT referindu-se la incendiul care în prezent afectează circa 1.000 de hectare de teren.


Citeşte şi: O camionetă a căzut într-o prăpastie din Peru (VIDEO)! 16 oameni au murit! – Black News

Parcul Naţional “Elveţia boemă” este situat în apropierea graniţei cu Germania, iar incendiul s-a răspândit şi dincolo de graniţă.

Focarul nu a fost încă adus sub control la o săptămână după ce a izbucnit. Suprafeţele problematice includ o zonă denumită Deep Valley şi stâncile de deasupra oraşului de graniţă Hrensko, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

În partea cehă, circa 250 de vehicule de pompieri, precum şi şase elicoptere alături de cinci aeronave pentru stingerea flăcărilor sunt pregătite pentru intervenţie.

Citeşte şi: Cel mai vast incendiu al anului din California continuă să facă ravagii – Black News

Veştile sunt bune pentru cei aproape 100 de rezidenţi ai municipalităţii Vysoka Lipa nevoiţi să-şi părăsească locuinţele pentru a se pune la adăpost din calea flăcărilor care se apropiau. Aceştia s-au putut reîntoarce în casele şi apartamentele lor.

În Hrensko, există temeri potrivit cărora sezonul turistic de vară ar putea fi ratat. Circa 400.000 de persoane participă în fiecare an la excursii în Kamnitz prin Edmundsklamm, un defileu stâncos.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Liderul Iranului dă ordin de luptă pentru lovirea directă a Israelului: ‘Vom răzbuna sângele vărsat’

Liderul Iranului dă ordin de luptă pentru lovirea directă a Israelului: 'Vom răzbuna sângele vărsat' Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a emis un...

Șcene șocante în România: Tânăr filmat de prieteni în timp ce se electrocutează pe un vagon de tren

Șcene șocante în România: Tânăr filmat de prieteni în timp ce se electrocutează pe un vagon de tren   Șcene șocante în România: Tânăr filmat de...

Moarte suspectă în Grecia! Român de 22 de ani, găsit mort în mare, pe o plajă din Thassos

Moarte suspectă în Grecia! Român de 22 de ani, găsit mort în mare, pe o plajă din Thassos Un român de 22 ani a fost...

Rusia şi Occidentul ar fi convenit asupra unui schimb major de deţinuţi (media americane)

Rusia şi Occidentul ar fi convenit asupra unui schimb major de deţinuţi (media americane) Kremlinul şi ţări occidentale s-au pus de acord asupra unui important...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.