A 25-a execuţie şi ultima pe anul 2018 în SUA

Publicat:

Ultima execuţie din acest an în SUA a avut loc joi seara în Florida (sud), aducând la 25 numărul celor condamnaţi la pedeapsa capitală executaţi în 2018 pe teritoriul întregii ţări, informează vineri AFP, potrivit agerpres.

Jose Jimenez, 55 de ani, a fost declarat mort de către autorităţi la orele 21:48 (02:48 GMT), după ce i s-a administrat o injecţie letală pe bază de produse controversate, în penitenciarul din Starke.


Citeşte şi: Japonia dă undă verde pentru reluarea construcţiilor la o bază americană nedorită de localnici

El a fost condamnat la pedeapsa capitală în 1994, pentru o crimă extrem de violentă. Cu doi ani mai devreme, el a intrat în apartamentul uneia dintre vecinele sale, în nordul Miami, probabil pentru a-l jefui. Phyllis Minas, grefieră la un tribunal în vârstă de 63 de ani, era acasă. Intrusul a bătut-o şi apoi a înjunghiat-o de nenumărate ori.

Mai multe proceduri judiciare au întârziat execuţia lui Jimenez. Avocaţii său au pledat, între altele, că dependenţa lui de droguri nu a fost suficient luată în seamă în timpul procesului. Ei au încercat joi un ultim recurs la Curtea Supremă.

Citeşte şi: Trump face toate demersurile pentru blocarea accesului persoanelor transgen în armata americană

De asemenea, avocaţii au contestat utilizarea în statul Florida a etomidatului, medicament menit să-l facă pe deţinut inconştient, în timp ce alte două substanţe îi paralizează muşchii şi apoi cauzează stop cardiac. Însă precedentul condamnat executat în Florida, Eric Branch, în februarie, a ţipat de mai multe ori atunci când produsul letal i-a fost introdus în vene, potrivit avocaţilor lui Jimenez.

Cu toate acestea, ei au eşuat în a convinge cea mai înaltă autoritate juridică a SUA că metoda aleasă să fie folosită pentru executarea lui constituie un “tratament inuman”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei Sistemul experimental de plată introdus pentru turişti de oraşul italian...

‘Vama Veche’ a nordului una dintre cele mai ieftine variante la litoralul românesc

'Vama Veche' a nordului una dintre cele mai ieftine variante la litoralul românesc Pe granița de nord a României, la râul Prut, se află o...

Persoanele ‘păsări de noapte’, rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme

Persoanele 'păsări de noapte', rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme Un studiu efectuat pe pe 26.000 de persoane...

Cum a arătat prințesa Kate la finala de la Wimbledon. Este a doua apariție de la anunțul legat de boala sa

Cum a arătat prințesa Kate la finala de la Wimbledon. Este a doua apariție de la anunțul legat de boala sa Kate Middleton, Prințesa de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.