A cincea execuţie pentru trafic de droguri în Singapore

Publicat:

Singapore a spânzurat vineri un traficant de droguri, a cincea execuţie în această ţară începând din luna martie, după ce un tribunal a respins un ultim recurs în pofida apelurilor la clemenţă, transmite AFP, potrivit agerpres.

Execuţia singaporezului Nazeri Lajim a avut loc vineri într-o închisoare, a indicat într-un comunicat Serviciul penitenciar local.


Citeşte şi: SCANDAL rasial într-o universitate din Africa de Sud! Un student alb a fost EXMATRICULAT – Black News

Bărbatul în vârstă de 64 de ani fusese condamnat în 2017 pentru deţinerea a peste 33 de grame de heroină ”în scopul traficării”, a menţionat agenţia antidrog din Singapore, o cantitate suficientă ”pentru a alimenta dependenţa a aproximativ 400 de persoane timp de o săptămână”.

Kirsten Han, o militantă locală pentru drepturile omului, a declarat că Nazeri şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii luptând contra dependenţei sale de droguri, începând de la vârsta de 14 ani.

După o întrerupere de peste doi ani Singapore, unde legislaţia antidrog este printre cele mai stricte din lume, a reluat execuţiile în luna martie, prin spânzurarea unui traficant de droguri local.

Vezi şi: O operaţiune specială a poliţiei s-a terminat cu o ‘baie de sânge’ în favelele din Rio – VIDEO – Black News

Seria de execuţii prin spânzurare, inclusiv cea din aprilie a traficantului malaezian Nagaenthran K. Dharmalingam, handicapat mintal, a suscitat indignare în străinătate şi apeluri în favoarea abolirii pedepsei capitale în Singapore.

Totuşi, autorităţile singaporeze insistă că pedeapsa cu moartea rămâne un mijloc eficient de combatere a traficului de droguri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lana Del Rey s-a căsătorit cu Jeremy Dufrene

Lana Del Rey s-a căsătorit cu Jeremy Dufrene Cântăreața Lana Del Rey, în vârstă de 39 de ani, s-a căsătorit cu Jeremy Dufrene, un ghid...

Cum au ajuns o mamă și fiica ei să ‘antreneze’ bacterii pentru a restaura frescele din biserici

Cum au ajuns o mamă și fiica ei să 'antreneze' bacterii pentru a restaura frescele din biserici În timp ce microbiologul spaniol Pilar Bosch căuta...

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed Jurnalistul Richard Kay a dezvăluit că a avertizat-o pe Prințesa Diana despre...

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA O femeie de 42 de ani a recunoscut că a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.