A cumpărat “din greșeală“ cu doar un dolar, secrete militare chineze

Publicat:

A cumpărat “din greșeală“ cu doar un dolar, secrete militare chineze

Un pasionat de istorie militară din China a cumpărat patru cărți de la o stație de reciclare din cartier cu mai puțin de un dolar, apoi a descoperit că acestea conțineau documente militare confidențiale.

Ministerul Securității de Stat din această țară a relatat povestea într-o postare pe rețelele de socializare joi, lăudându-l pe pensionar pentru că a sunat să raporteze incidentul. Bărbatul a fost identificat doar după numele său de familie, Zhang, și nu a spus despre ce documente era vorba, notează CBS News.


„Domnul Zhang s-a gândit că a „cumpărat” secretele militare ale țării și le-a adus acasă”, se arată în postarea făcută de Ministerul Securității de Stat din China, “dar dacă cineva cu motive ascunse le-ar cumpăra, consecințele ar fi de neimaginat!”.

Postarea, care a fost preluată pe cel puțin două site-uri cunoscute de știri chinezești, a fost cea mai recentă dintr-o serie de postări ale puternicei agenții de securitate de stat care pare să încerce să atragă noi audiențe cu povești dramatice. Unele au fost povestite în stilul benzilor desenate.

Citește și: Mai multe mărci de lux își reduc masiv prețurile produselor vândute în China. Care este motivul

Campania pare a fi menită să crească gradul de conștientizare a importanței securității naționale într-un moment în care confruntarea cu SUA este în creștere și ambele țări sunt din ce în ce mai îngrijorate de posibilul furt sau transfer de informații confidențiale și secrete.

Postarea îl descrie pe Zhang ca fiind un fost angajat al unei companii de stat căruia îi place să colecționeze ziare și periodice militare. Acesta spune că a găsit doi saci cu cărți noi la stația de reciclare și a plătit 6 yuani (aproximativ 85 de cenți) pentru patru dintre ele.

Agenții de securitate de stat s-au grăbit să ajungă la secție după ce Zhang a raportat cele întâmplate, se arată în postare. În urma unei investigații, aceștia au descoperit că doi angajați militari însărcinați cu distrugerea a peste 200 de cărți au scăpat în schimb de ele, vânzându-le la un centru de reciclare ca deșeuri de hârtie – 65 de kilograme în total – pentru aproximativ 20 de yuani (2,75 dolari).

Agenții au confiscat cărțile, iar armata a eliminat breșele în manipularea acestor materiale, precizează postul.

Organismele de securitate de stat și sistemul juridic lipsit de transparență al Chinei fac adesea dificil de spus ce este considerat secret de stat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Apple explică de ce doar iPhone 15 Pro primeşte funcţii de AI

Apple explică de ce doar iPhone 15 Pro primeşte funcţii de AI Suspectată că încearcă să forţeze utilizatorii să cumpere noi smartphone-uri, Apple a explicat...

Evenimentele Zilei de 25 iunie în Istorie

Evenimentele Zilei de 25 iunie în Istorie 25 iunie este a 176-a zi a calendarului gregorian și a 177-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 25 iunie 2024

Horoscop 25 iunie 2024 Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, potrivit stiripesurse. Horoscop 25 iunie 2024 Berbec Berbecii nu...

Teama de bătrânețe este cea mai mare spaimă a adulților, dar se atenuează odată cu înaintarea în vârstă

Teama de bătrânețe este cea mai mare spaimă a adulților, dar se atenuează odată cu înaintarea în vârstă Pentru prima dată în istoria omenirii, atingerea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.