A doua conferinţă privind pacea în Libia, la 23 iunie la Berlin

Publicat:

Berlinul va găzdui pe 23 iunie a doua conferinţă privind pacea în Libia sub egida ONU şi cu, pentru prima dată, participarea guvernului de tranziţie libian, a anunţat marţi Ministerul german de Externe, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Participanţii vor face în special bilanţul tranziţiei politice în Libia de la conferinţa anterioară desfăşurată la 19 ianuarie 2020 şi ”următoarele etape necesare în vederea unei stabilizări durabile”, a precizat Ministerul german într-un comunicat.


Citește și : Urmaşii masacrului rasist din Tulsa aşteaptă DREPTATE de la Joe Biden,

”Se va pune accentul pe pregătiri pentru alegerile programate la 24 decembrie şi retragerea prevăzută potrivit termenilor acordului de încetare a focului a trupelor străine şi mercenare din Libia”, a indicat ministerul.

”Măsurile de unificare a forţelor de securitate libiene vor fi, de asemenea, discutate”, a adăugat sursa citată, precizând că această conferinţă este menită să fie ”expresia sprijinului internaţional constant pentru stabilizarea Libiei”, care se află în haos de la îndepărtarea de la putere în 2011 a regimul lui Muammar Gaddafi.

Citește și : Polonia începe vaccinarea copiilor

Libia încearcă să depăşească un deceniu de tulburări. Actualul guvern unificat, instituit la începutul anului sub egida ONU, trebuie să continue eforturile de a pune capăt crizei asigurând o tranziţie până la alegeri.

Retragerea militarilor străini şi a mercenarilor este un obiectiv central în acest proces, conflictul libian fiind alimentat în mare parte de puteri externe.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai multe târguri locale organizate în Chișinău pentru sprijinirea producătorilor autohtoni

Mai multe târguri locale organizate în Chișinău pentru sprijinirea producătorilor autohtoni Mai multe târguri vor fi organizate în sectoarele Capitalei, anunță Primăria Chișinău, în weekendul...

Gărzile Revoluţionare iraniene ameninţă că vor lovi industria energetică a Israelului dacă va ataca Iranul

Gărzile Revoluţionare iraniene ameninţă că vor lovi industria energetică a Israelului dacă va ataca Iranul Gărzile Revoluţionare iraniene au avertizat vineri că vor lovi industria...

Evitați zonele de risc! Avertismentul salvatorilor, în legătură cu vremea instabilă

Evitați zonele de risc! Avertismentul salvatorilor, în legătură cu vremea instabilă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat o serie de recomandări în legătură...

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.