A doua misiune a echipei pompierilor IGSU la lichidarea incendiului de vegetație în localitatea Vila Republica Elenă

Publicat:

A doua misiune a echipei pompierilor IGSU la lichidarea incendiului de vegetație în localitatea Vila Republica Elenă

În după amiaza zilei de 19 iulie, 2024 echipa de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI detașată în Republica Elenă a fost solicitată să intervină în sprijinul colegilor eleni la lichidarea unui incendiu de vegetație în localitatea muntoasă Vila, Republica Elenă.
Potrivit datelor înregistrate, la ora 13:28, a parvenit informația despre izbucnirea unui incendiu în zona Vila, la 100 km de Baza de Operații, unde este dislocată echipa Republicii Moldova.
Echipa din Republica Moldova, formată din 10 angajați ai IGSU și 3 autospeciale a fost redirecționată spre zona de intervenție din localitatea Nea Makri, unde era implicată în misiune de patrulare cu colegii din Grecia.
Echipa pompierilor IGSU a intervenit pe o suprafață de 5 hectare, unde a lucrat de comun cu autoritățile elene în procesul localizării focarelor de ardere, de asemenea asigurând monitorizarea, precum și securizarea zonei afectate. Salvatorii moldoveni au reușit să salveze din flăcări o broască țestoasă.
Datorită eforturilor comune a tuturor forțelor implicate în procesul de stingere, incendiul a fost lichidat către ora 12:20. În total, flăcările au distrus 60 hectare de vegetație și arbuști, iar în procesul de intervenție au fost implicați peste 90 de pompieri cu 25 unități de tehnică, elicoptere și avioane.
În perioada 16 iulie – 15 august 2024, echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI (GFFFv-MD) participă la misiunea de pre-poziționare în cadrul Programului European de Pre-poziționare a Echipelor de Stingere a Incendiilor de Pădure în Republica Elenă, regiunea NEA Makri, organizat în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor Rusia trebuie să îşi majoreze exporturile de gaze lichefiate pentru...

Utilizatorii din întreaga lume își revin de pe urma celei mai mari pene informatice din istorie

Utilizatorii din întreaga lume își revin de pe urma celei mai mari pene informatice din istorie Utilizatorii şi companiile din diferite industrii esenţiale din întreaga...

Expoziția itinerantă „Caravana amintirilor din Gulagˮ a ajuns la Chișinău

Expoziția itinerantă „Caravana amintirilor din Gulagˮ a ajuns la Chișinău La Chișinău a fost prezentată o expoziție itinerantă, care a trecut prin mai multe localități...

Blinken: Iranul, capabil să producă material fisionabil pentru o armă nucleară în ‘una sau două săptămâni’

Blinken: Iranul, capabil să producă material fisionabil pentru o armă nucleară în 'una sau două săptămâni' Iranul are capacitatea de a produce material fisionabil în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.