A doua noapte de violenţe la periferia Parisului (VIDEO)

Publicat:

Violenţe urbane au izbucnit duminică spre luni la periferia Parisului, în a doua noapte de tensiuni după ce un bărbat aflat la volanul unei camionete furate a fost ucis sâmbătă de focul tras de un poliţist, relatează AFP, potrivit agerpres.

La Sevran, suburbie din nordul Parisului, opt vehicule, printre care un TIR, au fost incendiate deliberat, iar focul s-a propagat la alte patru, a indicat o sursă din cadrul poliţiei, precizând că au fost reţinute cinci persoane şi că baricade incendiare au fost ridicate şi într-un alt cartier.


Citeşte şi: Ucraina observă o regrupare a trupelor ruse desfăşurare pe teritoriul Belarusului şi se teme de o nouă ofensivă către Kiev – Black News

În suburbia limitrofă Aulnay-sous-Bois, un autobuz de transport public a fost incendiat în cursul nopţii.

După ce în mijlocul străzii fusese ridicată o baricadă, şoferul a fost nevoit să oprească autovehiculul şi să le ceară pasagerilor să coboare, a relatat o altă sursă din poliţie.

‘În jur de 30 de indivizi cu cagule şi înarmaţi cu bare de fier’ l-au somat să coboare din autobuz, pe care l-au furat şi căruia i-au dat foc, a adăugat sursa.

Noaptea precedentă fusese marcată de reţinerea a zece persoane pentru incendiere şi lansare de proiectile împotriva forţelor de ordine trimise ca întăriri pentru securizarea zonei.

Ciocnirile au izbucnit după ce un bărbat de 33 de ani a decedat sâmbătă împuşcat de un poliţist în timpul unei intervenţii între Aulnay-sous-Bois şi Sevran.

Brigada anti-infracţionalitate, care reperase o furgonetă semnalată ca furată, a încercat să procedeze la verificarea şoferului, oprit la semafor.

‘Un poliţist s-a ridicat la înălţimea geamului şoferului şi, în circumstanţe ce urmează a fi stabilite cu precizie, a făcut uz de arma sa – trăgând un singur foc – în momentul în care camioneta a demarat brusc’, a explicat procurorul din Bobigny, într-un comunicat emis duminică.

Citeşte şi: Zelenski se declară deschis la compromisuri, dar cere Rusiei să-şi retragă trupele înaintea oricărui acord – Black News

Şoferul şi-a încheiat cursa ‘câteva sute de metri mai departe’, lovind maşini staţionate, a indicat parchetul.

Inspecţia generală a poliţiei naţionale (IGPN) a deschis o anchetă.

Poliţistul, aflat ‘în stare de şoc, a avut nevoie de spitalizare şi medicii nu au autorizat deocamdată audierea sa’, a mai comunicat procurorul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.