A fost ales echipajul primului zbor spaţial privat către ISS

Publicat:

Axiom Space a ales patru bărbaţi din Statele Unite, Canada şi Israel pentru a zbura anul viitor către Staţia Spaţială Internaţională (ISS) în calitate de turişti spaţiali plătitori, a anunţat joi compania canadiană, potrivit DPA şi agerpres.

”Primul echipaj privat spre ISS din istoria omenirii a fost reunit”, a scris pe Twitter Axiom Space.


Citeşte şi: Noua administraţie americană adoptă politica lui Obama în faţa Cubei

Din echipaj fac parte antreprenorul american Larry Connor, antreprenorul şi pilotul israelian Eytan Stibbe şi investitorul canadian Mark Pathy.

Fostul astronaut NASA Michael Lopez-Alegria va fi comandantul misiunii.

Misiunea, preconizată să fie lansată cel mai devreme anul viitor, este organizată de Axiom Space în colaborare cu agenţia spaţială americană NASA şi compania din domeniul zborurilor spaţiale SpaceX.

Nu este pentru prima dată când Staţia Spaţială Internaţională (ISS) găzduieşte turişti spaţiali, însă misiunea Axiom Space, denumită ”Ax-1”, va avea drept obiectiv vizitarea staţiei spaţiale de primul echipaj complet privat.

Citeşte şi: Vaccinul Novavax are o eficacitate de 89,3%

Potrivit relatărilor din media, biletele pentru participarea la misiune costă circa 55 de milioane de dolari de persoană.

Potrivit planurilor actuale, cei patru bărbaţi vor pleca spre ISS nu mai devreme de ianuarie 2022 la bordul unei capsule SpaceX Crew Dragon şi vor petrece opt zile pe staţia spaţială înainte de a reveni pe Terra.

Cei patru vor lua parte la proiecte de cercetare şi caritabile pe perioada şederii lor pe avanpostul orbital.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Accident tragic lângă Peresecina: O femeie de 63 de ani a murit

Accident tragic lângă Peresecina: O femeie de 63 de ani a murit O femeie de 63 de ani a decedat, iar alta a fost transportată...

OpenAI a primit o linie de credit revolving de 4 miliarde de dolari și a ajuns la o lichiditate de 10 miliarde

OpenAI a primit o linie de credit revolving de 4 miliarde de dolari și a ajuns la o lichiditate de 10 miliarde OpenAI are la...

Cum alimentează milionarii din Dubai explozia cererii de avioane private

Cum alimentează milionarii din Dubai explozia cererii de avioane private Este ora 3 dimineața la terminalul VIP al aeroportului Mohammed Bin Rashid Aerospace Hub din...

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai

Novak Djokovic debut complicat la Mastersul de la Shanghai La primul meci după o lună şi jumătate, de la US Open, Novak Djokovic s-a calificat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.