X

A fost înregistrat primul deces din cauza virusului West Nile din România, în acest sezon

Primul deces din cauza virusului West Nile din România, în acest sezon

A fost înregistrat primul deces din cauza virusului West Nile din România din acest sezon. Este vorba despre un pacient din Suceava, în vârstă de 83 de ani, care suferea și de alte boli și a murit pe fondul agravării patologiilor asociate, potrivit medicilor citați de Agerpres.

Medicii din Suceava au confirmat, în luna august, infecția cu virusul West Nile la trei pacienți, toți cu vârsta de peste 80 de ani. „Pacienții de 81, 83 și 88 de ani s-au prezentat pentru febră, cefalee, sindrom confuzional fiind diagnosticați cu meningită, caz în care pentru identificarea agentului patogen se face puncție cu recoltare de lichid cefalorahidian (LCR).

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

În urma analizei LCR-ului, s-a identificat virusul West Nile la toți cei trei pacienți. Pacientul de 81 de ani a avut evoluție favorabilă și a fost externat pe 17 august.

Pacientul de 83 de ani, având și alte comorbidități, a decedat, din păcate, în cursul zilei de ieri (luni) din cauza agravării patologiilor asociate, iar pacientul de 88 de ani internat pe 29 iulie a avut evoluție nefavorabilă cu agravarea stării generale și transfer în ATI pe 1 august, starea acestuia fiind în continuare gravă”, au precizat reprezentanții spitalului din Suceava.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

 

Tags: RomaniasuceavaWest Nile
Sănătate