A fost lansat ghidul celor mai bune vinuri din Republica Moldova. Află care sunt ele

Publicat:

A fost lansat ghidul celor mai bune vinuri din Republica Moldova. Află care sunt ele

O nouă ediție a ghidului vinurilor bune din Moldova, Fine Wine Guide 23/24, a fost prezentată joi seara la librăria Cărturești, din incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei. Selecția de vinuri a fost realizată de Andrei Cibotaru, degustator de vinuri la concursurile internaționale de vin și autorul site-ului specializat finewine.md. Este a 5-a ediție a ghidului, publicat anual din 2018.

Fine Wine Guide conține, tradițional, o selecție cu 50 de vinuri, de la producători mari și mici din Republica Moldova. Este o selecție non-erarhică, cu vinuri albe, roze și roșii, seci sau dulci, neapărat vinuri bune.


Ghidul este scris în limbile română și engleză.

Citește și Producția alcoolică și vitivinicolă autohtonă va fi scutită de obligativitatea certificării conformității

În premieră, ghidul conține o secțiune cu 10 dintre cele mai bune spumante moldovenești, 5 produse după tehnologia clasică, cu fermentare secundară la sticlă (champenoise) și 5 – după tehnologia Charmat (Prosecco). De asemenea, Fine Wine Guide conține și o recomandare cu 5 distilate moldovenești, de la diferiți producători, de la rachiu din tescovină, până la divinuri de elită.

Al doilea an la rând sunt inserate 5 vinuri din România, medaliate la concursul internațional Vinarium, din juriul căruia face parte și autorul.

La fel, Fine Wine Guide descrie cele 4 regiuni vitivinicole cu indicație geografică protejată, dar și principalele soiuri de struguri din Republica Moldova. Un capitol aparte este dedicat “revoluției Vinului Moldovei” în ultimii 10 ani — un efort comun al vinăriilor, Oficiului Național al Viei și Vinului, dar și partenerilor strategici.

“Vă invit să descoperiți, teoretic dar și practic, cele mai bune vinuri din Moldova”, notează în prefață autorul.

Fine Wine Guide a fost publicat cu sprijinul Proiectului USAID Moldova “Competitivitate și Reziliența Rurală” (Dezvoltăm Moldova Rurala), iar partener general al proiectului în 2023 a fost compania Rogob.

Publicația va fi disponibilă în rețeaua Cărturești, în vinotecile din Chișinău, la pensiunile turistice, etc, iar varianta electronică – pe site-ul vincuvin.shop.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Agitație electorală, sub masca unui eveniment religios. Victoria Furtună, elogiată de Episcopul Marchel

Agitație electorală, sub masca unui eveniment religios. Victoria Furtună, elogiată de Episcopul Marchel Un eveniment religios, la care au participat sute de preoți, s-a transformat...

Atac terorist în Israel: Un bărbat a deschis focul și a înjunghiat mai multe persoane într-o stație de autobuz

Atac terorist în Israel: Un bărbat a deschis focul și a înjunghiat mai multe persoane într-o stație de autobuz Un om a murit și zece...

Președinta Maia Sandu a participat astăzi la Ședința solemnă dedicată Zilei profesionale a lucrătorului din învățământ

Președinta Maia Sandu a participat astăzi la Ședința solemnă dedicată Zilei profesionale a lucrătorului din învățământ Șefa statului a celebrat „Ziua Profesorului” alături de cadrele...

Cei mai buni pedagogi din țară au fost premiați la Chișinău

Cei mai buni pedagogi din țară au fost premiați la Chișinău Câștigătorii concursului „Pedagogul anului”, ediția 2024, au fost premiați duminică, 6 octombrie, la Chișinău, transmite...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.