X

A fost lansat Ghidul privind exporturile în țările EFTA

A fost lansat Ghidul privind exporturile în țările EFTA

Pentru exportatorii moldoveni a fost lansat Ghidul privind exporturile în țările Asociației Europene a Liberului Schimb (EFTA), anunță Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA).

Citește și: Un scuar din Grenoble va fi redenumit în cinstea capitalei Moldovei

Țările membre ale EFTA – Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, oferă oportunități  pentru diversificarea piețelor de desfacere și creșterea volumului exporturilor din Republica Moldova. Ghidul conține informații detaliate și actualizate despre informații generale cu privire la exportul pe piețele EFTA, reguli de acces pe piață, tarife și măsuri netarifare, proceduri și documentație vamală.

De asemenea, Ghidul conține informații specifice produselor pentru piețele EFTA, detalii privind categoriile de produse care pot fi exportate și cerințele de calitate. În mod specific, ghidul oferă reguli clare de acces pe piață pentru trei mari categorii de produse – produse alimentare și băuturi, vinuri și băuturi spirtoase, alte produse agricole, inclusiv cereale, fructe, miere, nuci, semințe și ulei de floarea-soarelui, produse de origine animală și produse agricole nealimentare.

Conform datelor statistice, exporturile moldovenești către piețele EFTA au atins o valoare de 33,3 milioane USD. Principalele produse exportate includ  cereale, fructe și produse din fructe, nuci, miere, semințe și ulei de floarea-soarelui, precum și produse de origine animală, băuturi spirtoase și vinuri, precum și produse agricole nealimentare.

Tags: EFTAexport MoldovaGhid exportMaiaMinisterul Agriculturii și Industriei Alimentare
Categorii: Știrile zilei