X

A fost lansat procesul de preluare în gestiunea statului a autogărilor și stațiilor auto din Moldova

A fost lansat procesul de preluare în gestiunea statului a autogărilor și stațiilor auto din Moldova

Agenția Proprietății Publice a lansat procesul de preluare în gestiunea statului a autogărilor și stațiilor auto din Moldova. Potrivit agenției, decizia a fost luată ca urmare a faptului că partenerul privat, Garile Auto Moderne, nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale.

Astfel, statul a demarat procesul de preluare unilaterală a activelor gestionate în cadrul parteneriatului public-privat inițiat în 2018. Agenția a subliniat, de asemenea, că toate măsurile luate sunt de interes public și se referă la restabilirea gestionării legitime a 30 de autogări și stații din țară, potrivit infomarket.md.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Comisia de profil instituită inițiază transferul Complexului unificat de gări și autogări în gestiunea Întreprinderii de Stat „Direcția pentru exploatarea bunurilor imobile”. Decizia are drept scop menținerea continuității serviciilor de transport pentru populație, iar eventualele perturbări temporare vor fi eliminate cu promptitudine.

Reamintim că contractul de concesiune a gărilor și autogărilor a fost semnat la 17 decembrie 2018 cu Garile Auto Moderne SRL pentru o perioadă de 25 de ani. Conform contractului, partenerul privat s-a angajat să modernizeze 30 de autogări și stații de autobuz din Moldova.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

În august 2022, Agenția Proprietății Publice a anunțat rezilierea contractului de parteneriat public-privat pentru modernizarea autogărilor din cauza neprezentării garanției de bună-credință și neimplementării planului investițional asumat.

Tags: Moldova
Politică