X

A fost lansată Școala administratorilor de bloc

A fost lansată Școala administratorilor de bloc

Administratorii  asociațiilor de locatari nu ar trebui să fie desemnați la întâmplare, iar cei care-și asumă asemenea responsabilități, ar trebui să aibă o minimă pregătire în domeniu.

Citește și: Extinderea termenului de locațiune a spațiilor din AIC – neconstituțională

Consilierii municipali din cadrul fracțiunii PAS au lansat astăzi „Școala administratorilor de bloc” și au prezentat un exemplu de succes de administrare a unei asociații de locatari care au grijă de blocul în care locuiesc și de fiecare locatar, care participă la luarea deciziilor în adoptarea propriilor reguli în bloc, cât și despre felul în care trebuie să fie amenajată curtea.

„Ne propunem să oferim oamenilor o serie de instruiri despre ce înseamnă o asociație de locatari, regimul juridic, cum se creează și se administrează, cum pot implementa proiecte de amenajare a blocului și curții de bloc, mecanisme de obținere a finanțării și multe informații utile cu răspunsurile la întrebările pe care ni le adresați zi de zi voi, locuitorii municipiului Chișinău”, a menționat Ivanov  Dumitru, vicepreședintele fracțiunii PAS din CMC.

Cursul cuprinde mai multe module ce vizează asociațiile de condominiu, administrarea acestora, contabilitate, terenul adiacent și cadrul legal al condominiilor.

Atât formularul cât și alte aspecte legate de Școala administratorilor de bloc pot fi accesate pe pagina proiectului – https://www.blocadmin.md/.

Tags: asociatii Chisinauasociații de locatarifracțiunea PAS CMCScoala administratorilor de bloc
Știrile zilei