X

A fost redeschisă o porțiune a podului de pe strada Mihai Viteazul după doi ani de lucrări de reabilitare

A fost redeschisă o porțiune a podului de pe strada Mihai Viteazul după doi ani de lucrări de reabilitare

O porțiune reparată a podului de pe strada Mihai Viteazul a fost redeschisă astăzi pentru circulație, după doi ani de lucrări de reabilitare. Direcția Generală Mobilitate Urbană a anunțat că, în prezent, circulația se desfășoară pe o singură bandă într-o direcție, iar de mâine va fi permisă circulația pe ambele sensuri.

Conform dispoziției semnate de viceprimarul municipiului Chișinău, Ilie Ceban, în perioada 5 septembrie – 31 decembrie 2024, circulația transportului va fi organizată pe ambele sensuri, pe prima și a doua bandă în direcția spre strada Petricani.

Schemele de organizare a circulației rutiere au fost coordonate cu Direcția Generală Mobilitate Urbană și Inspectoratul Național de Securitate Publică. Regia Transport Electric va transfera rețeaua de contact a troleibuzelor pe banda a doua în direcția spre sectorul Buiucani.

Lucrările de reabilitare, începute în septembrie 2022, au inclus consolidarea coloanelor inferioare ale podului, strămutarea temporară a pilonilor rețelei de contact și repararea consolelor. Proiectul, cu un buget de 108 milioane de lei, vizează reabilitarea completă a tuturor elementelor vechi ale căii podului.

Tags: Mihai Viteazulporțiuneredeschisăstrada
Categorii: PoliticăȘtirile zilei