A fost restabilită alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl

Publicat:

A fost restabilită alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl. Ucraina anunța, joi, Agenția Internațională pentru Energie Atomică că a pierdut contactul cu Cernobîlul, din cauza unei întreruperi de curent la instalație , informează mediafax.

Sistemele de răcire funcționează în mod normal, fără a fi nevoie de energie de rezervă, a precizat Ministerul Energiei Atomice.


Citește și : Putin trimite mercenari sirieni în Ucraina

Forțele rusești au cucerit centrala nucleară – locul celui mai grav dezastru nuclear din lume – în prima zi a invaziei de luna trecută.

Deși nu mai este o centrală electrică funcțională, Cernobîl nu a fost niciodată abandonată complet și necesită în continuare un management constant.

Citește și : OMS cere Ucrainei să DISTRUGĂ agenţii patogeni de mare risc

Îngrijorări există în continuare pentru personalul care a rămas la centrala electrică sub autoritatea forțelor rusești. Muncitorii continuă să își facă treaba și se spune că atmosfera este calmă, dar BBC anunță că a fost informat că în interior condițiile sunt dificile, cu alimente și medicamente limitate.

Ucraina anunța, joi, Agenția Internațională pentru Energie Atomică că a pierdut contactul cu Cernobîlul, din cauza unei întreruperi de curent la instalație.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Adevăratul pericol pe care Trump l-ar putea reprezenta pentru Ucraina

Adevăratul pericol pe care Trump l-ar putea reprezenta pentru Ucraina Acceptarea condiției Rusiei ca Ucraina să fie neutră ar putea lăsa țara la mila Moscovei. Ce...

Rusia susţine că a cucerit încă o localitate în regiunea Doneţk

Rusia susţine că a cucerit încă o localitate în regiunea Doneţk Armata rusă a afirmat marţi că a cucerit un nou sat în regiunea Doneţk...

Localităţile strategice din Ucraina cad una după alta în mâinile ruşilor

Localităţile strategice din Ucraina cad una după alta în mâinile ruşilor Armata rusă a revendicat marţi ocuparea unei noi localităţi în provincia Doneţk din estul...

Rușii sapă tranșee în jurul centralei nucleare din Zaporojie pe care au capturat-o – studiu

Rușii sapă tranșee în jurul centralei nucleare din Zaporojie pe care au capturat-o - studiu Soldații ruși sapă tranșee în apropierea centralei nucleare din Zaporojie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.