A fost sfințit un monument unicat în Republica Moldova

Publicat:

A fost sfințit un monument unicat în Republica Moldova

Se întâmplă după ce în localitate a fost edificat un monument de pe vremea dictaturii lui Carol al II-lea încă în anul 1930, fapt dovedit de către un fragment de pergament care a fost găsit într-o sticlă la temelia sa în anul 1990.

Monumentul care ar avea unele influenţe ale şcolii Brîncuşi a fost sfințit la data de 21 noiembrie, iar la ceremonie a participat tot satul, transmite Studio L.


Citeşte şi: MITROPOLIA MOLDOVEI condusă de Vladimir – STRUCTURĂ DE OCUPAȚIE A FEDERAȚIEI RUSE – Stiripesurse.md

Satul Taraclia din raionul Căuşeni este printre puţinile localități din țară unde există un monument consacrat victimelor primului război mondial.

Cu o valoare istorică inestimabilă, monumentul a rezistat în timp, devenind o carte de vizită a localității. După reconstrucția bisericii din localitate, autoritățile locale au decis să amenajeze și monumentul, iar de hramul satului l-au sfințit.

A fost sfințit un monument unicat în Republica Moldova

Istoria monumentului îşi are începutul la Bucureşti în vremea dictaturii lui Carol al II-lea încă în anul 1930 şi s-a lucrat la el timp de 4 ani, acest fapt este dovedit de către un fragment de pergament care a fost găsit într-o sticlă la temelia sa în anul 1990 când acesta a fost schimbat de la locul său iniţial în faţa bisericii din sat.

 

Unii experţi care au cercetat istoria satului Taraclia susţin că monumentul datează din din secolul 19 şi este unic pe teritoriul Republicii Moldova.

 

A fost sfințit un monument unicat în Republica Moldova

Autorităţile locale susţin că poartă de grijă tuturor monumentelor care există pe teritoriul satului Taraclia şi că au în plan de a mai alătura câteva plăci comemorative celor existente.

Istoricii afirmă că acest complex ar avea unele influenţe ale şcolii Brîncuşi. Se pare că pe locuitorii satului nui deranjează faptul că este dintr-o altă perioada istorică diferită de celelalte  ba din contra ei sunt mândri de acest fapt.

Istoria arată că reminiscenţe de astfel de monumente mai pot fi găsite şi în Judeţul Iaşi din România.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.