A incendiat apartamentul în care se afla concubina și fiica. Femeia a murit

Un bărbat de 40 de ani a fost condamnat la 25 de ani de pușcărie după ce, din motive de gelozie, a dat foc apartamentului în care se aflau blocate concubina și fiica sa de 9 ani. Copila a reușit să scape prin fereastra camerei, însă femeia a murit intoxicată, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, cazul a avut loc anul acesta, în luna ianuarie, în municipiul Bălți. Inculpatul locuia într-un apartament împreună cu femeia de 36 de ani și cu fiica lor minoră. Cu o câteva săptămâni înainte de incident, în timp ce concubina se afla la muncă în străinătate, bărbatul a pregătit sticle cu substanțe inflamabile.


Citește și: Descoperire macabră în centrul Capitalei. Trupul unui bărbat zăcea fără suflare pe alee

După revenirea concubinei, a bătut un cui și a blocat ușa camerei unde se afla fiica sa, apoi a blocat și ușa de la intrare în apartament. Inculpatul a stropit podeaua holului cu benzină și a incendiat locuința. În timp ce femeia încerca să se elibereze, acesta i-a aplicat lovituri cu picioarele peste mâini. Femeia a decedat din cauza intoxicației, iar fiica a reușit să fugă pe fereastră și să contacteze bunica pentru ajutor.

În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare. El urmează să-și execute pedeapsa în penitenciar de tip închis.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.