X

A început asaltul final împotriva ultimei baze a islamiștilor în Siria (FDS)

Forţele democratice siriene (FDS), dominate de luptători kurzi şi angajate în lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI), au lansat vineri asaltul final împotriva ultimei baze a jihadiştilor în Siria, estul ţării, a anunţat purtătorul de cuvânt al FDS, relatează AFP, potrivit Agerpres.

”După evacuarea a mii de civili şi a camarazilor noştri deţinuţi la Baghouz, operaţiunea de curăţare a ultimului bastion al SI a început în această seară la 18.00 (16.00 GMT)”, a anunţat Mustafa Bali pe Twitter.

Citește și : Guvernul de la Madrid adoptă măsuri pentru contracararea efectelor Brexit

FDS, susţinute de o coaliţie internaţională anti-SI, condusă de SUA, au lansat o ofensivă împotriva bazei jihadiste în septembrie şi urma să-şi suspende operaţiunile în urmă cu mai mult de două săptămâni, acuzând SI de folosirea civililor ca “scuturi umane”.

Mii de oameni, mai ales femei şi copii, au părăsit de o săptămână zona, redusă la mai puţin de un kilometru pătrat în sectorul Baghouz.

Vineri, zeci de persoane au fost îmbarcate la bordul a şase camioane, fiind a şaptea operaţiune de evacuare din 20 februarie, a declarat o echipă a AFP la faţa locului.

De la începutul lunii decembrie, peste 50.000 de persoane au părăsit ultimul fief jihadist, potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

Citește și : Arabia Saudită i-a retras cetăţenia fiului lui Osama bin Laden, Hamza

Tags: BaghouzFDSkurziMustafa BalisiriaStatul Islamic
Categorii: Sinteze