X

A început campania de vaccinare contra gripei sezoniere

A început campania de vaccinare contra gripei sezoniere

Campania de vaccinare contra gripei sezoniere a demarat, anunță specialiștii din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP).

Citește și: Liderul CUB merge în judecată. Munteanu Invocă o „comandă politică”

Scopul campaniei este de a reduce riscul apariție formelor severe de boală, a numărului de îmbolnăviri, precum și prevenirea complicațiilor și a deceselor cauzate de gripă.

Vaccinarea împotriva gripei este recomandată categoriilor cu risc sporit de infectare. În mod special, este vorba despre adulți și copii cu afecțiuni cronice, femei gravide, copii instituționalizați în orfelinate și alte unități, vârstnici din aziluri. Imunizarea antigripală se efectuează și pentru grupurile cu risc profesional sporit de îmbolnăvire –  lucrătorii din instituțiile medico-sanitare publice, studenții și rezidenții USMF „N. Testemițanu”, studenții colegiilor de medicină, personalul din instituțiile de asigurare socială, centrele de plasament, orfelinate, case de copii și sanatorii.

Campania de vaccinare antigripală a început în municipiul Chișinău și va fi extinsă în zilele următoare în alte teritorii.

Tags: ANSPcampanie de vaccinaregripa sezonieravaccinare gripa
Știrile zilei