A început campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din Coreea de Sud

Publicat:

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din Coreea de Sud a început oficial marţi, candidatul partidului de guvernământ subliniind nevoia revitalizării economiei afectate de pandemia de COVID-19, în timp ce principalele două partide de opoziţie explorează posibilitatea de a avea un candidat comun la scrutinul din 9 martie, transmite Kyodo, potrivit agerpres.

Lee Jae Myung, candidatul Partidului Democrat, aflat la guvernare, a accentuat că este dispus să accepte toate opiniile politice care pot fi benefice populaţiei.


Citeşte şi: Premierul din Alberta PUNE CAPĂT certificatului de vaccinare – Black News

”Unirea (diferitelor partide politice) este cu siguranţă dificilă, dar este de asemenea drumul pe care trebuie să mergem înainte”, a spus Lee cu ocazia lansării campaniei sale în Busan (sud-est), al doilea oraş al ţării ca mărime după capitala Seul.

El a subliniat că va încerca să rezolve problemele ţării prin revitalizarea economiei şi stimularea continuă a creşterii economice.

Yoon Suk Yeol, candidatul Partidului Puterii Populare, principala formaţiune de opoziţie, şi-a lansat campania în faţa susţinătorilor din Seul, cerându-le alegătorilor să lucreze împreună pentru a realiza schimbarea politică.

”Haideţi să evaluăm acest guvern liberal corupt şi incapabil schimbând puterea politică”, a spus Yoon, care a accentuat că actualul executiv nu poate soluţiona probleme precum creşterea preţurilor, scăderea numărului de locuri de muncă şi criza sanitară implicată de pandemie.

În faţa alegătorilor din Daegu, Ahn Cheol Soo, candidatul Partidului Poporului, a promis să construiască o ţară în care prioritate va avea corectitudinea.

”Sunt candidaţii principalelor două partide şi familiile lor morali şi curaţi?’, a spus Ahn în discursul său. Lee Jae Myung şi Yoon Suk Yeol au fost acuzaţi în mai multe scandaluri, în timp ce soţia lui Yoon şi-ar fi falsificat CV-ul.

Citeşte şi: Justin Trudeau declanşează ‘Emergencies Act’ în Canada – Black News

Recent însă, Ahn Cheol Soo a primit invitaţia de a forma o alianţă cu Yoon Suk Yeol, care conduce în sondaje cu 41,6% din intenţiile de vot. Acesta este urmat de Lee Jae Myung, cu 39,1%, în timp ce pe poziţia a treia se află Ahn, cu 7,7% din intenţiile de vot.

Potrivit Comisiei electorale naţionale sud-coreene, un total de 14 candidaţi s-au înregistrat pentru scrutinul din 9 martie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.