A început marea curăţenie de toamnă în Chişinău

Publicat:

A început marea curăţenie de toamnă în Chişinău

În Chişinău a început marea curăţenie de toamnă. Muncitorii de la „Spaţii Verzi” adună frunzele căzute, taie crengile uscate ale arborilor şi se pregătesc să planteze florile care vor rezista peste iarnă.

Locuitorii oraşului şi agenţii economici sunt îndemnaţi să facă şi ei curat în jurul locuinţelor sau al sediilor. Autorităţile locale amintesc, însă, că este interzisă incendierea deşeurilor sau a resturilor vegetale, transmite Tvr Moldova.


Citeşte şi: Datoriile consumatorilor faţă de Moldovagaz au crescut cu 50% în 2023 – Stiripesurse.md

Societatea „Spaţii Verzi” nu are decât 350 din cei 500 de angajaţi câţi ar avea nevoie pentru a îngriji Chişinăul. Toţi au fost scoşi la treabă, pentru că sunt multe de făcut înainte de venirea sezonului ploios şi rece.

Dacă unii muncitori strâng frunzele uscate de pe trotuare şi străzi, alţii se ocupă de îngrijirea gazonului şi a rondourilor cu flori.

Alte echipe au grijă ca toate crengile uscate ale copacilor să fie tăiate. Conducerea societăţii „Spaţii Verzi” spune că, în această toamnă, e mai mult de muncă, din cauza verii secetoase.

A început marea curăţenie de toamnă în Chişinău

Tudor Gîrbu, director, Întreprinderea Municipală „Spaţii Verzi”: „Săptămâna trecută am avut 129 de arbori ce au trebuit curăţaţi, în procesul de lucrări silvo-tehnice. În dotaţie avem 13 turnuri şi toate trei echipe sunt antrenate în sectoare. Acum încă nu este perioada de cădere masivă a frunzişului, acum ne axăm pe faptul ca parcurile să fie întreţinute. Noi avem nouă tractoare cu remorci, avem aspiratoare speciale pentru locurile unde nu poate interveni tractorul. Va urma plantatul de crizanteme în zona scuarului Titulescu, dar şi în zona Catedralei.”

La campania de salubrizare sunt îndemnaţi să participe şi cetăţenii. Autorităţile le cer locuitorilor să depoziteze separat frunzişul de gunoiul menajer şi să nu dea foc gunoaielor rămase în urma curăţeniei. În caz contrar, persoanele fizice riscă amenzi de până la 1.800 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii, iar persoanele juridice – sancţiuni de până la 9.000 de lei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassili Nebenzia, a...

VIDEO – Postările de pe Facebook ale Victoriei Sanduța, puse în discuție la CSM

VIDEO - Postările de pe Facebook ale Victoriei Sanduța, puse în discuție la CSM Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a propus președintei Republicii Moldova eliberarea...

Alertă falsă cu bombă la AIC. Aeroportul și-a reluat activitatea

Alertă falsă cu bombă la AIC. Aeroportul și-a reluat activitatea Autoritățile anunță că alerta s-a dovedit a fi falsă. Astfel, Aeroportul și-a reluat activitatea în...

Accident cu implicarea unui troleibuz ci zeci de pasageri la bord

Accident cu implicarea unui troleibuz ci zeci de pasageri la bord Un troleibuz cu circa 40 de pasageri la bord a fost implicat într-un accident...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.