A început Postul Sfinților Petru și Pavel

Publicat:

A început Postul Sfinților Petru și Pavel

Creștinii ortodocși de stil vechi intră azi în Postul Sfinților Petru și Pavel, cei mai aleși dintre apostoli, care sunt prăznuiți în 12 iulie. Postul, care va dura până în 11 iulie, este rânduit în cinstea celor doi apostoli și în amintirea obiceiului lor de a posti înainte de a întreprinde acte importante.

Primele mărturii despre Postul Apostolilor Petru și Pavel, Biserica Creștină le are din secolul al IV-lea. La început era ținut numai în cercurile monahale și abia mai târziu s-a extins și la credincioși.


Citeşte şi: Extrema dreaptă câştigă detaşat alegerile din Franţa – Stiripesurse.md

Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel nu are o durată fixă, deoarece începutul lui este în funcție de data variabilă a Paștelui. Acest post începe în lunea după Duminica Tuturor Sfinților, prima duminică după Rusalii – Pogorârea Sfântului Duh.

A început Postul Sfinților Petru și Pavel

Sfinții Petru si Pavel sunt prăznuiți împreună pentru că au murit în aceeași zi în anul 67, în timpul persecuției Împăratului roman Nero. Cei doi apostoli au primit moarte martirică în mod diferit. Pavel, pentru că era cetățean roman, a fost omorât prin decapitare, iar Petru a fost răstignit cu capul în jos.

Apostolul Petru, numit la naștere Simion, s-a născut în orașul Betsaida, în prezent o localitate din zona de frontieră dintre Israel și Siria. Petru era fratele Apostolului Andrei. Sfântul Apostol a propovăduit în Ierusalim, Iudeea, Samaria, în Asia Mică până în Babilon şi, în ultima parte a vieţii, la Roma.

Apostolul Pavel s-a născut în Tarsul Ciliciei, în prezent localitatea Tarsos, pe coasta estică mediteraneeană a Turciei. La naștere a primit numele de Saul. Sfântul Pavel a avut o activitate misionară remarcabilă. După o perioadă de trei ani în Arabia, merge în Antiohia Siriei, în Asia Mică, în Grecia de azi și chiar pe insulele Creta și Cipru, ca într-un final să ajungă întemnițat la Roma.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grosu a vorbit despre organizarea alegerilor libere și corecte cu coraportorii APCE

Grosu a vorbit despre organizarea alegerilor libere și corecte cu coraportorii APCE Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o discuție cu coraportorii Comisiei de...

Furau biciclete din Europa și le vindeau în Moldova și Ucraina

Furau biciclete din Europa și le vindeau în Moldova și Ucraina Biciclete performante în valoare de circa  1 800 000  de euro, furate din Franța pentru...

Blindate pe drumurile naționale. Mascații de la FULGER se antrenează

Blindate pe drumurile naționale. Mascații de la FULGER se antrenează Blindate și altă tehnică militară s-ar putea deplasa pe drumurile naționale pe parcursul zilelor de...

METEO// Vremea se răcește și rămâne instabilă

METEO// Vremea se răcește și rămâne instabilă Vremea  se menține instabilă astăzi, iar regimul termic va indica o ușoară scădere. Citește și: Beat, fără cască și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.